Bli ny med riktig sminke

Er du lei av den samme, gamle looken din? Slik spriter du opp hverdagen.

Publisert Oppdatert
Om sommeren er det best dersom du passer på at du fremhever dine vakre trekk fremfor å skjule de ved å dekke over med for mye sminke. Men; det er forskjell på kamuflasje og sprek makeup!

Prøv en ny skygge

Nå kan du leke deg med farger, så hvorfor ikke prøve ut en ny skygge eller en kul kombinasjon av flere skygger på øyelokket? Enten du velger å gå for katteøyne, sotede øyne eller en artig miks av rosa og korallgrønt - kjøp deg en ny skyggepalett med forskjellige farger som du kan eksperimentere litt med.

Knæsje farger

Hvis du vil ha en annen look på sminken din, kan du for eksempel prøve deg frem med forskjellige eyelinere med knallsterke farger (ikke alle på èn gang!), enten du velger en metallisk grønn, blå, ferskenfarget, oransje eller gul - prøv deg med en liner på linjen under våtkanten og vippene. Bruk en mer nøytral skygge på øyelokket når du har en sterk farge under øyet.

Fremhev èn del

Vil du bli ny uten å forandre utseende helt, skal du velge en del av ansiktet ditt som du ønsker å fremheve, og så bruker du en ny farge på denne delen av ansiktet. Er det munnen; bruk en ny leppestift eller gloss som er knallrosa, er det øynene; bruk en skygge eller eyeliner med en farge du aldri tidligere har brukt, bare en liten endring kan gjøre stor forskjell.

Matt farge

Svart eller supermørke skygger er nå blitt 'allemannseie' og er ikke lengre så spesielt å sminke seg med. Nå skal du derfor heller prøve deg frem med matte farger, for eksempel på neglene.

Røde lepper

Ja, nudeleppene er i vinden denne våren og sommeren; men hvis du vil gå litt mot strømmen er det selvsagt ingenting i veien for å satse på knallrøde lepper. Et godt tips er å prøve deg frem før du kjøper noe, sjekk hvilken rødtone eller rosatone som passer ansiktet ditt best.

Barbie-look

Du kan bli Barbie-glamorøs uten at det tar helt av av den grunn. Barbiefargene er faktisk kanonhotte denne sesongen og rosatoner, grønt og gult, glitter og Hollywood-glam er i tiden som aldri før. Sprit opp med blå øyenskygge og røde lepper, men skaff deg litt inspirasjon først slik at du ikke ender opp med å se ut som en klovn.

Ungt og rosa

Makeupgiganten MAC satser i år på mange forskjellige rosatoner; prøv å legge rosa i kinnene, eller bytt ut den gjennomsiktige glossen med en knallrosa. Lekkert til solbrun hud!

Lysende negler

Hvis du vil la ansiktet være i fred kan du satse på nye negler. Butikkene bugner av glødende 80-tallsfarget neglelakk. Men, disse sterke fargene tar seg best ut på korte negler, synes du at fargene blir for sterke på hendene dine, kan du for eksempel pynte tærne dine og la fargen komme til sin rett i sandaler.

Hva er din stil?

Det er ikke alle som vet hvilke farger og stil som passer en, så hvordan finne dette ut? Spør i et parfymeri eller på hudpleiesalonger og få litt råd om hvilke farge som vil se best ut på leppene dine, til dine øyne og til din hudtone. 3 1 2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning