Sommer og sol betyr solbriller, og enten du skal på sommerfest, på shopping i byen eller en tur på stranda er solbriller det perfekte tilbehør.

Derfor fristes de fleste av oss til å skaffe oss et par nye hver sesong.

Men hva velger du dersom du ønsker å være ekstra trendy i sommer?

- Runde briller er en trend vi ser mye til akkurat nå. Men også de flashy, glamorøse typene er in, forteller stylist Eirik Mogseth.

Du har sikkert sett de runde variantene på mange Hollywood-kjendiser det siste året, men også en annen trend er stor blant stjernene akkurat nå. Og nettopp disse brillene er et sikkert kort hvis du ønsker noe virkelig trendy denne sesongen.

- Speilglass, som vi også så mye av på 90-tallet, er superhot, sier Mogseth.

Gir dyre briller bedre beskyttelse? Sjekk ut vår store solbrille-test her!

Sporty sommer

Også Anette Ousdal, stylist hos This is PR, anbefaler den sporty stilen denne sommeren.

- En sporty stil er helt riktig akkurat nå. Og da er solbriller med gjennomsiktig ramme og pleksiglass et kult alternativ, forteller hun.

FARGERIK: Gwen Stefani elsker solbriller, og velger ofte fargesterke varianter. © Stella pictures

Ønsker du deg en annen stil kan kanskje den dyriske trenden være noe for deg?

- Nå ser vi ikke bare dyreprint på klær, men også på solbrillene, sier Ousdal.

Har du skaffet deg noen kule briller til årets sesong? I denne forumtråden forteller brukerne hverandre om sine brilleinnkjøp for sommeren.

Smykker seg med briller

Å velge seg et par solbriller kan være en utfordring. I tillegg til å beskytte øynene har solbrillene blitt et uttrykk for en personlig stil, og det har nordmenn blitt bevisste på, mener kursansvarlig hos Specsavers, Stine Melfald.

- Vi opplever at kundene er opptatt av trender og at de bruker solbrillene på lik linje med et smykke, forteller Melfald.

- Brillene har blitt en veldig stor del av antrekket og er det er viktig at solbrillene blir et lekkert tilbehør, på lik linje med sko og veske, fortsetter hun.

NO-NO: Store ""biebriller"", som her på Paris Hilton, og store logoer er ikke lenger trendy. © Produsenten og Stella Pictures

Vær bevisst

Nettopp fordi solbrillene har blitt like viktig som det andre tilbehøret ditt er et par lekre solbriller det perfekte følget til sommerantrekkene dine, mener stylistene. Og velger du bevisst kan et par briller gjøre underverker for stilen din.

- Solbriller kan være prikken over i'en. Men det kan også fort bli rart hvis du velger feil, mener Ousdal.

- Har man et gjennomført antrekk på seg, og tar på seg et par utdaterte solbriller vil dette se rart ut. Tenk at solbrillene skal være en del av antrekket, anbefaler hun.

Unngå dette

Men selv om trendy briller har blitt viktig, betyr ikke det at solbriller fra en tidligere sesong nødvendigvis må droppes. Har du for eksempel et par klassiske pilotbriller, eller et par Ray-Bans? Da er det bare å slenge dem på nesen i år også, mener Ousdal.

Men enkelte brillevarianter kan det kanskje være lurt å unngå.

- De store «biebrillene» er ikke trendy nå. Store logoer som «flasher» merket er heller ikke noe man ser på solbrillene lenger, sier hun.

Og Mogseth er enig;

- Dropp de store logo-brillene. De er superharry!

Sommerens trender

Her har vi samlet noen av de lekreste brillene fra sommerens kolleksjoner. Finn dine favoritter!

Runde former

Disse brillene har vært trendy en stund, men er veldig aktuelle også denne sesongen. Kombinerer du dem med et 70-tallsantrekk vil de virkelig komme til sin rett, men klassiske, runde briller passer til det meste.

RUNDE FORMER: (Øverst fra venstre) Runde, gule briller fra The Row/Mytheresa.com (ca. 2450 kr), sort og grønt fra Marc Jacobs/Krogh Optikk (2698 kr), blå og stilrene briller fra Gucci/Krogh Optikk (3598 kr), runde briller fra Celine/Krogh Optikk (3118 kr), sort variant fra Gina Tricot (79 kr), kreativ innfatning fra H&M (69,50 kr). © Produsentene/Stella pictures

Katteblikk

Tenk Audrey Hepburn og Grace Kelly. Her er det glamour som gjelder! Bruk dem gjerne på sommerfesten til en klassisk sommerkjole. Et røft antrekk, som denim-shorts og skinnjakke er også perfekt følge, mener Ousdal.

CATEYE: (Øverst fra venstre) Gylne farger fra Prada/Interoptik (2214 kr), Sort variant fra Le Specs/Nelly.com (549 kr), røde briller fra Chanel/Krogh Optikk (3930 kr), lilla og beige fra Dior/Interoptik (2530 kr), dyreprint fra H&M (59,50 kr), mønstret fra prada/Krogh Optikk (2490 kr). © Produsentene/Stella pictures

Speilblankt

Ikke vær redd for farger denne sommeren. De speilblanke brilleglassene kommer i kombinasjon med mange fargerike innfatninger. Disse passer perfekt til t-skjorter og jeans, men det er også kult å kombinere dem med et klassisk antrekk, som en hvit dress, anbefaler Ousdal.

SPEIL DEG: (Øverst fra venstre) Rosa briller fra Gina Tricot (59 kr), lyserosa fra Lindex (79,50 kr), gjennomsiktig innfatning fra Oliver Peoples/Mytheresa.com (ca. 2550 kr), pilotbrille fra Ray-Ban/Mytheresa.com (ca. 1170 kr), mønstret fra Marc Jacobs/Interoptik (2700 kr). © Produsentene/Stella pictures

Klassikere

Noen briller går aldri av moten. Pilotbriller og varianter av Ray-Bans Wayfarer er sikre vinnere sesong etter sesong. Har du på deg en kjole som gjør mye ut av seg er klassiske briller det perfekte tilbehør, tipser Ousdal.

KLASSISK: (Øverst fra venstre) Pilotbrille med røde detaljer fra Ray-Ban/Interoptik (2260 kr), klassisk Ray-Ban fra Krogh Optik (1650 kr), sorte briller fra H&M (69,50 kr), rene linjer fra Gucci/Interoptik (2240 kr), pilotbrille fra Gucci/Krogh Optikk (5453 kr), lilla glass fra Gina Tricot (79 kr). © Produsentene/Stella pictures

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!