Pierre Robert, som lanserte sin første kolleksjon i 2006, er kanskje mest kjent for ullundertøyet sitt. Denne våren blander de inn trendelementer som blonder i sin siste kolleksjon "Exclusive Collection". I denne kolleksjonen lanserer Pierre Robert strings, hipsters og topper.

Les også: Blondebesatt

Les også: Tantete skjørtelengde

Les også: Vårens jeansmote- Det som skiller seg ut i kolleksjonen er hipstere og truser som er høyere på livet med blonder og elastikk, sier designer ved Pierre Robert, Jorunn Heggdal.

Sporty og sterke kvinner

Det er liten tvil om at TV-serien Mad Men inspirerer motebransjen til å omfavne de kvinnelige formene som Marilyn Monroe gjorde for motebildet på 50-60-tallet, og Granny pants er blitt populært blant kvinner av flere grunner;

- De er behagelige rundt magen om man har noen ekstra kilo, men også flotte på slankere kroppsformer. Mad Men har hatt veldig sterk innflytelse på moten, som en kontrast til det vi tidligere har sett med mer formløse modeller. Kvinner i dag er mer frigjorte og 50-60-tallsmoten hvor formene skulle frem, er igjen tilbake, mener Heggdal, og fortsetter:

- Man trenger ikke være syltynn for å være attraktiv, understreker designeren.

Heggdal mener skandinaviske damer skiller seg ut fordi vi er opptatt av både design og funksjon:

- Vi har høy selvrespekt, forventer komfort og liker rene linjer. I Sør-Europa er man mer opptatt av feminine blonder, mens vi i Skandinavia på mange måter har 'tatt makten tilbake', vi gjør ting på egne premisser og har forstått hvordan vi kombinerer det feminine med det komfortable, mener Heggdal.

For til syvende og sist er det én ting som overskygger alt annet når man velger undertøyet sitt;

- Komfort kommer alltid først, iallefall for hverdagsundertøy. Det spiller ingen rolle hvor vakkert undertøyet er hvis det ikke er behagelig, sier designeren.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!