Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.


Krise! Håret flagrer til alle kanter og kan ikke en gang presses ned med lue fordi det er så elektrisk! Hvorfor i alle dager skjer dette, og hva kan du gjøre med det?

- Grunnen til at du opplever at håret flyr rundt hodet, er endringen i temperatur og klima ute, og et varmere inneklima. I tillegg kan kulde og lav luftfuktighet gjøre at håret føles både fett og elektrisk om vinteren, forteller Sølvi Bjørnevoll.

Mange blir overrasket over at håret ser ut til å bli fett på vinteren - siden man svetter lite. Men i følge Sølvi har dette en naturlig forklaring:

- Vinteren gjør at huden blir tørr, og når kroppen merker at vi tørker ut vil den begynne å kompensere ved å produsere mer talg i hodebunnen, forklarer hun.

Les også: Hårfin på budsjett

Les også: Bruk olje på toppen

Les også: Start året med hårpleieDerfor er det viktig å gi hår og hodebunn nok fukt.

- Bruk produkter som gir fuktighet, og husk at du må pleie hodebunnen først, og deretter håret. En god, dyptvirkende kur er et must. En spraybalsam hjelper også på, og i tillegg kan du bruke en olje eller leave-in-kur før du tørker håret, for å gi fukt. Frisørsalongene kan hjelpe deg med å finne den som er riktig til ditt hår og hodebunn, sier hun.

Pleie om vinteren

Om vinteren mener Sølvi at du bør bruke ekstra tid på å pleie både hud og hår.

- I en kald sesong blir ofte også luften mer forurenset og det merkes! Bruk derfor gjerne en rensesjampo for å rense ut forurensing og diverse styling, forteller hun.

Videre tipser frisøren:
  • Ikke gå ut med vått hår. Håret fryser og hodebunnen kan bli irritert.
  • Mye bruk av caps/lue kan også irritere hodebunnen. Den får ikke puste og kan reagere. Luft hodet innimellom, og bruk gjerne en stor hette for å beskytte mot kulda.
  • Invester i gode produkter til hår og hodebunn.
  • Har du elektrisk og frizzy hår kan en hårolje hjelpe deg.
  • Hårprodukter er den perfekte julegave, så sett gjerne opp favorittproduktene dine på ønskelista.


Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!