Hairextensions er ikke lenger det hotteste blant norske kvinner. Nå vil kvinnene ha mer hår, større hår og tettere hår uten at lengden nødvendigvis økes.

Volumhysteri

- Volum er det som betyr aller mest akkurat nå og kan snart sidestilles med det store permanenthysteriet på 80-tallet, sier Kåre A. Nilsen i frisørkjeden KAN Frisør i en pressemelding.

I mer enn 50 år har Nilsen arbeidet i frisørbransjen og sett trender komme og gå. Han følger et motebilde i stadig endring og konstaterer at hårforlengelse alene har mistet noe av populariteten, og som en av landets største importører av extension, merker han at norske kvinner i større grad enn tidligere ønsker tykkere og mer hår.

Les også: Bryn deg på dette

Les også: Video: Få stort hår

Les også: Høstens beste frisyre!- Vi nådde extensiontoppen i fjor, og merker at det å kun tilføre håret mer lengde ikke er like populært. I stedet er det volum som teller, og det samsvarer også med internasjonale trender. Kvinner er mer opptatt av å få tykkere hår, og det gir utslag på mange måter. Noen monterer extensions på sitt eksisterende hår, men for å oppnå tykkelse og volum, ikke bare lengder. I tillegg merker vi kraftig økning i salg av volumprodukter som voks, spray og pulver, sier Nilsen.

Skiftende trender

Frisøren forteller at hårtrender skifter på samme måte som klestrender;

- Er man i frisørbransjen, er man også i motebransjen. Hår er fashion. Både menn og kvinner er opptatt av frisyrer mer enn noen gang, og hårvolum vil i løpet av kort tid også påvirke menn, mener Nilsen.

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!