Hvis du velger å sminke deg med en øyenskygge som passer for fasongen på øynene dine og i tillegg legger skyggen på riktig måte, kan dette skape en illusjon av større og strålende øyne.

Sjekk ut denne listen:

Oval øyenform

Den ideale skyggen til deg med en ovalform på øynene er en kremet skimmerskygge som fanger og reflekterer lys. Dette hjelper smalere øyne å se større ut. Legg gjerne skyggen på hele lokket, men fokuser mest på innerste hjørnet. Du kan også legge en lys liner på våtkanten, for å åpne ekstra opp.

Les også: La etterveksten være

Les også: Derfor eldes vi raskere

Les også: VI TESTER: FoundationRund øyenform

En flytende skygge er ideelt til runde øyne. Du har sannsynligvis store øyne når de er runde, dermed har du ikke behov for å gjøre de enda større. Legg gjerne skyggen på hele lokket, men unngå å dra fargen for langt ut til sidene. Skulle du ville ønske å få øynene til å se mindre ut kan du legge en mørk liner på våtkanten både oppe og nede.

Mandelformede øyne

Har du mandelformede øyne som de fleste har, fungerer det fint med en pudder-øyenskygge. Her skal du da legge mest skygge i ytterhjørnene og opp i globallinjen. Da understreker du mandelformen, og du får et åpent og våkent blikk. Du kan godt gå for en mørkere skygge for å forstørre mer, og legg gjerne en lys skygge i tårekroken.
Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!