Fjern kroppshårene med lys

IPL-laser til hjemmebruk lover revolusjonerende fjerning av kroppshårene.

Sist oppdatert
Dyre salongbehandlinger, kjedelig barbering og smertefull voksing er noe mange kvinner skulle vært foruten. Men nå lover Philips at kvinnene kan få legge bort høvelen, skummet, voksstripsene og andre torturredskaper. Vi har tatt en titt på nyheten.

Lyset slukker hårsekkene

IPL (Intense Pulsed Light) er best kjent som hudbehandling av skjemmende, pigmenterte områder og hårfjerningsmetode på skjønnhetssalonger og sykehus. Nå åpner derimot elektronikkgiganten Philips for "Lumea", apparatet som man selv kan bruke hjemme for å minske egen hårvekst.



Les også: Fordelen med voksing

Les også: Få silkemyke legger

Les også: Rengjøring for kroppen



Apparatet benytter lysimpulser for å tvinge hårsekken inn i en hvilefase. Dette resulterer i at ny hårvekst hemmes. Dersom behandlingen utføres annenhver uke, lover Philips glatt hud hver eneste dag.

Hårene kommer tilbake

Dette er derimot ikke en "hårfri for alltid"- revolusjon. På langt nær. Apparatet stråler ned i hårsekken og tvinger den til å gå i dvale, men om du stopper å bruke IPL-apparatet, vil hårene komme tilbake igjen som før. Du må derfor gjenta behandlingen annenhver uke på bikinilinjen og armhuler, og hver fjerde uke på legger.

Andre abere med denne hårfjerningsmetoden, er at du faktisk må barbere huden før behandling. Slik sikrer man nemlig lysenergien rettes mot hårsekkene. I tillegg kan hår på overflaten bli brent av det intense lyset og gi ubehagelig lukt. Men, du kan droppe barberingen før videre behandling når du ser at hårene ikke vokser ut igjen, normalt etter fire til fem behandlinger.

Hårfjerningsapparatet fungerer ikke optimalt på de med naturlig lysblondt, rødt, grått eller hvitt hår, i tillegg er ikke apparatet egnet for svært mørk hud. Lumea fungerer altså best på de med lys hud og mørke hår på kroppen.

Den nette prisen for apparatet er 4900 kroner. Philips-Lumea220

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også