To ting ved seilerskoene har forblitt uforandret, selv om de har fått fast grunn under føttene.

Feminine varianter

- Sålen er fremdeles lys, slik at skoene ikke etterlater merker på båten, sier butikksjef i Lille Vinkel Sko, Marie Haugen Bævre.

De karakteristiske lissene langs kanten av skoen er også på plass. Bortsett fra det har designerne bak årets seilermodeller endret på det meste. Lær er byttet ut med stoff, det klassiske brune med alt fra neon til dongeri, skokanten har krøpet opp over anklene, og egne feminine ballerinavarianter er utarbeidet.

Les også: 20 vårkupp under 200

Les også: Slankende bekledningOg viktigst av alt: Bruksområdet er utvidet.

- Før fulgte seilerskoene en maritim stil fra topp til tå fordi de kun ble brukt på båt. Nå kan du like gjerne ta seilerskoene med på fest. De passer til jeans, chinos og, etter hvert som det blir varmere, også til shorts, mener Haugen Bævre.

Ny trend

Seilerskoene var så vidt å se i norske butikker allerede i fjor. Men det er først i år folk ser ut til å stole på at dette faktisk er en trend.

- Særlig guttene har høy terskel for å bytte ut sneakersene med noe annet. Men i år ser det ut til å ha løsnet, forteller Haugen Bævre.

Årsaken til engstelsen for seilersko kan spores tilbake til åttitallet.

Les også: Vakre vesker

Les også: 10 nydelige vårkjoler

Les også: Bruker du feil jeans?- Mange av dagens 25-35-åringer hadde seilersko på åttitallet, og har kanskje ledd av sin egen smak siden. Da sitter det litt langt inne å ta dem på igjen.

Men én åttitallsvariant bør du unngå.

- Sokker i seilersko er bare ikke pent, påpeker Haugen Bævre.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!