Det er nudelook og naturfarger som dominerer denne sesongens makeuptrend, og du finner metalliske skimmerfarger som matcher akkurat denne stilen.

Metallisk skimmerskygge

Når du bruker skimmer-eller metalliske skygger på øynene, skaper du ikke bare en annerledes og mer intens effekt for looken din, det fungerer også som smykke og tilbehør til ansiktet ditt.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketipsDu trenger en skimmerpalett med flere farger som kan passe sammen, eller tre-fire singelfarger du kan blande sammen. Her kan du selv velge farger som du synes ser best ut på deg, teknikken er den samme.

Slik gjør du
  • Begynn med frisk og naken hud. Bruk enten fingrene dine eller en medium tykk blandekost til å påføre selve grunnfargen i metallisk brun fra ytterste hjørnet av øyet, nesten helt inn til innerhjørnet.
  • Legg den samme grunnfargen tett opptil nederste vippekant for en semisotet look.
  • Bruk fingertuppene eller samme påføringskost til å legge en lysere farge helt innerst i øyekroken både oppe og nede. Du kan gjerne bruke en farge som synes godt, grønt og blått er lekkert denne våren.
  • Deretter bruker du en gull- eller sølvskygge for å markere brynsbenet. Husk å ikke påføre for mye, det skal bare være et hint av skimmer.
  • Når alle fargene er lagt, begynner du blandeprosessen for å få bort alle harde streker og overganger. Da trenger du en rund blandekost som du drar over alle harde kanter. Alle farger skal gå i hverandre og falle naturlig sammen.
  • Hold looken fresh og romantisk ved å krølle øverste vipper og deretter påføre to-tre lag med svart maskara både oppe og nede.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene

  • Vil du friske opp looken i løpet av kvelden, holder det som regel at du legger litt mer av den lyse skyggen i innerhjørnene.
Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!