Til våren kan du la deg inspirere av 60-tallet! Stikkord er frisk, glødende hud og god teknikk.

Naturlig hud

Det forteller Lancômes makeupartist Ida Engstrøm. Skjønnhetsgiganten lanserer i disse dager vårens makeupkolleksjon, som har fokus på duse pastellfarger i korall-og ferskenfarger.

Kolleksjonen vektlegger også skimmerdetaljer, øyeskyggepenner, og både matte og blanke glosser. Likevel er det aller viktigste at huden ser bra ut;

- Du må gjerne sminke huden, men det skal verken føles som eller se ut som du har en maske på deg. Lancômes makeupartist Aron De May er glad i å jobbe med fingrene når han legger foundation. Når du bruker hendene til å legge makeupen, varmer du samtidig opp produktet slik at det blir lettere å jobbe med og ser mer naturlig ut på, sier Engstrøm til Kvinneguiden.

Lancômes Pop'n Cheeks er blant deres storsatsninger denne våren. En ferskenfarget rouge med skimmer i som skal få kinnene til å komme enda mer frem og samtidig tilføre ekstra lyspigmenter i huden.

Ved siden av en frisk hud, er det øynene som først og fremst skal stå i fokus.

Øyenskyggepenner gjør at du kan leke deg med mange forskjellige farger, legge farge rett ved de øverste eller nederste vipperøttene, samt trekke fargen utover for å skape litt katteøyne, tipser makeupartisten.

Samtidig tipser hun om å duse ut strekene med en rund kost slik at resultatet ikke blir så hardt mot den lysere årstiden.

Blomsterhage

Også Bare Minerals satser på rosatoner til den lysere årstiden.

- Vårens farger går i lys syrinrosa, bronse, mørkgrå med glitter og ikke minst den frisk rosa fargen, forteller produktsjef for bareMinerals, Hedda Rivelsrud, til Kvinneguiden.

Hun anbefaler deres nyhet Face Fashion: The Look of Now - Fab Fresh, en liten eske som inneholder både øyenskygge, liner, rouge og gloss.

- Med den blir det enkelt å få frem en moderne, fresh og variert vårlook. Du skal gløde i vår, sier Rivelsrud.

Grønne negler

Mot slutten av fjoråret eksploderte trenden med mintgrønne og turkisenegler, og trenden fortsetter som bare det utover våren. I tillegg introduserer Lancôme en mørkere og dypere variant av grønnfargen som du samtidig kan pynte ekstra med et gullglitterlag på toppen.

Les hele saken

Susanne Kaluza, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!