Bakdelen ved hæler

Klarer du deg ikke uten høye hæler? Det kan du komme til å lide for senere.

Sist oppdatert
Å gå på høye hæler er dessverre alt annet enn sunt for kroppen. De fleste kvinner vet selvfølgelig dette, uten at det stopper oss fra å kjøpe sko som får oss til å rage høyere.

Du i faresonen?

I følge nye studier gjennomført i Tyskland, bruker bevisst en av tre kvinner høye hæler til å forføre når de flørter!

Men konsekvensene av hyppig bruk av stiletter kan være alvorlige;
  • Ryggproblemer som skyldes overdreven svaihet i ryggen ved bruk av høye hæler
  • Svake ankler
  • Deformerte føtter og leddplager I denne forbindelse har MBT - masai barefoot technology utviklet en stillettest der du kan sjekke om du er i faresonen.

    Risiko med høye hæler

    - Det er viktig å huske på at fottøyet ditt påvirker hele kroppen din. Stadig bruk av høye hæler øker risikoen for korsryggsmerter, leddplager, problemer med Akilles, samt problemer med føttene som feilstillinger, liktorn og inngrodde negler, sier Finn Georg Kristoffersen, leder for fagavdelingen i Masai Norge.

    En studie gjennomført av MBT i Storbritannia viser at fire av ti kvinner har opplevd skader og plager som følge av bruk av høye hæler. Har man feil fotstilling kan det forplante seg oppover gjennom ledd, bindevev og muskelstrukturer og gi smerter i knær, rygg, hofter og ledd.

    29 millioner pund i året belastes den britiske helsesektor årlig grunnet skader relatert til bruk av hæler.

    Masai Norge skriver i en pressemelding at det ikke meningen at man skal legge stilettskoene helt på hylla, men at det er viktig å huske på å variere fottøyet.

    Det beste for foten er sko med god demping som kan avlaste mot støt fra harde flater. Avrundet såle og dempende hælkonstruksjon fordeler trykket utover foten slik at ikke bare enkelte deler av foten får all belastning, slik som på høye hæler. Brede sko med god plass til tær og som puster er også viktig for at føttene skal ha det behagelig.

Stiletto-MBT_Tunisha-05_rgb

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også