Det finnes mange trendalarmer for årets høst, en av de aller mest tydelige alarmene er 60-tallsmoten!

Ernergisk mote

Som med alle andre stiler, er det viktig å omfavne stilen med måte slik at du ikke ser ut som du har kledd deg ut. Dermed handler det om å balansere antrekket fra topp til tå.

Det er mye med 60-tallsmoten som er elskverdig! Kule pumps og boots, store knapper og øredobber, glidelåser og de hele, feminine dressdraktene.

Tiåret representerer en fresh og ernergisk mote som føles ung, urban og fargerik. Men, det kan gå fryktelig galt dersom man overstyler og antrekket rett og slett heller ser ut som et kostyme fremfor noe klassisk og flott.

Du kan lett la deg inspirere av 60-tallsmoten bare ved å bruke et klassisk print, en typisk kvinnelig siluett, en tydelig søm over drakten. Looken skal se moderne ut, følg med på ikoner som Kate Moss og Irina Lazareanu som virkelig lykkes i å bruke denne trenden på riktig måte.

Tips

Gå for et miniskjørt med høyt liv, en rocka juksepels-vest og noen pumps med rund tå og kraftige hæler.

En tommelregel er å bruke det beste av et tiår i stilen din og mikse det inn med en annen, nyere stilart. På catwalkene rundt om i verden har vi nettopp sett at designerne blander sammen 60-tallsstilen med rocka accessories.

Eksempler er smale sigarett buksedresser og store juksepels-jakker og vester. Ikoniske, korte 60-tallskjoler i lyse pastellfarger som babyblå eller rosa, eller med store blomsterprint er andre eksempler.

Går du for en 60-tallskjole, er det OK å droppe tilbehør med inspirasjon fra samme tiår og heller mikse antrekket sammen med nye smykker for en perfekt vri.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!