Ikke gå i mineralfella!

Altfor mange bruker mineralsminke helt feil. Mette Langseth forklarer deg hvordan det gjøres.

Sist oppdatert
Mineralsminke var et revolusjonerende gjennombrudd på makeupmarkedet for noen år tilbake, i dag fører de fleste makeupmerker mineralprodukter i forskjellige varianter.

Beskytter huden

Mineralsminke er produkter som skal være helt uten kjemiske ingredienser og dermed skal passe perfekt for kvinner som plages av akne eller sensitiv hud.

Merker som I.D Bare Minerals, Glo Minerals og Young Blood Mineral Cosmetics er alle kjente mineralmerker, men i de siste par årene har også produsenter som Maybelline og Lôreal kastet seg på trenden.

Norske hudpleiere snakker varmt om mineralsminke, som i de fleste tilfeller også inneholder solfaktor. Faktisk kan ansiktshuden din være mer beskyttet ved å gå med sminke i sommer enn uten!

Men, den må brukes på riktig måte med riktig teknikk. Kvinneguidens makeupekspert, Mette Langseth, mener at selv om mineralmakeup er bedre for huden enn annen sminke, bør du ikke overdrive.

- Påfør det slik du påfører vanlig sminke. Husk at mineralfoundation, som annen foundation, kun skal jevne ut hudtonen og ikke lage en tykk maske, sier Mette.

Slik gjør du det

- Om man vil bruke et mineralpudder, vil jeg absolutt anbefale at man går til innkjøp av en såkalt kabuki-børste. Denne er tilpasset påføring av mineralpudder og gjør at det er lett å fordele produktet jevnt. Den kan se ut som en avrundet pudderkost, som regel med et kort skaft man holder i, sier Mette.
  • Når du skal påføre pudderet, heller du først litt pudder i lokket.
  • Deretter jobber du børsten i sirkelbevegelser i lokket med pudderet. Dette gjør at pudderkornene deles opp og er klar for å påføres på huden.
  • Husk at du jobber med litt og litt pudder av gangen, som du etterhvert også påfører i ansiktet i sirkelbevegelser, slik at du jobber den inn i huden.
  • Mineralpudderet ligger litt på hudoverflaten før den trekker seg inn og "blander" seg med din egen hud.
mette oriflame

Denne saken ble første gang publisert 15/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også