Fisk er fantastisk som mat på veldig mange måter. Ikke bare inneholder fisk lite usunt fett, det er også stappfullt av de nødvendige sunne omega-3 fettsyrene som vi ofte får altfor lite av.

Spis fisk
  • Fisk er også en god kilde til protein, nødvendige vitaminer og mineraler.
  • Oljen i fisk er viktig for spedbarn som ammes fordi den er med på å utvikle synet til barnet. Undersøkelser viser at barn av kvinner som under graviditeten spiste mer av den sunne fiskeoljen, viser tegn på tidligere utvikling av hjernen. Fete fisketyper som laks, makrell og sardiner er spesielt gode valg.
  • Å spise fisk fast hver uke reduserer i følge en undersøkelse fra Harvard University sjansen for slag og hjerteinfarkt.
  • Fisk er også med på å redusere og forebygge mot betennelser og ryggsmerter i kroppen. Flere studier viser at omega-3, særlig funnet i laks, makrell, sardiner og tunfisk, hjelper på dette.

Deilig oppskrift


Liker du ikke fisk sier du? Prøv denne oppskriften fra Matinorden.no til fire personer!

Ingredienser:
  • 1 pose frosne selskapserter
  • 300 g skinn- og benfrie benfire stykker laks eller ørret per person
  • 1 1/2 dl vann
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • 1 fiske- eller kyllingbuljong
  • 1 potte fersk basilikum
  • 2 hvitløkfedd

  • Tilberedning:
  • Kok opp i en kasserolle fiske- eller kyllingbuljong i vannet. Har du ekte fiskekraft er det selvfølgelig best. La det koke inn, redusere noe.
  • Varm opp forsiktig til det så vidt koker, og pisk opp med en stavmikser, eller for hånden. Alt kan gjøres i kjøkkenmaskinen, da starter du med hvitløk og basilikum og sper kraften litt og litt.
  • Tilslutt has fløte eller créme frâiche eller en blanding av begge i.
  • Ha dette i en ildfast form sammen med en pose frosne selskapserter. Legg porsjonsstykkene av fisken i.
  • Settes i ovnen på 175 grader i ca 7 min. Tiden avhenger av hvor tykke stykkene er, ta ut formen og sjekk et av stykkene etter ca. 7 min.
  • Laks må ikke stekes for mye, da blir den tørr. Server på varme tallerkener med små poteter til.
Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!