Høye hæler kan forvandle et hverdagsantrekk til festantrekk, men det er ikke særlig glamorøst om du stamper avgårde som en full bryggesjauer. Derfor er det nødvendig å lære seg å gå på stiletter på en grasiøs måte. Da Kvinneguiden traff Mangos kjendisdesigner, Monica Cruz, hadde hun dette å si om høye hæler;

- Stiletter gjør deg enda mer elegant, og spanske kvinner er nærmest født med stiletter på føttene. Det finnes ingen annen måte å lære seg å gå på høye hæler enn å øve deg ofte og gå på det så mye som du kan.

Vil du ha lekre ben? Sjekk web-TV!Høyhæla tips

Selv om øvelse helt klart gjør mester, er det likevel greit å ha en viss pekepinn på hvordan man kan øve seg. Her er noen tips:

1.Begynn å øve deg på høye, tykke hæler som vil hjelpe deg å bli vant med høyden før du går over til tynnere hæler.

2.Løft foten og sett ned hælen foran deg, følg deretter raskt og mykt med sålen.

3.Gå med tærne pekende rett frem eller så rett som du klarer.

4.Sving lett med armene slik at du holder balansen.

5.Hold bena rett med en liten bøy hver gang du tråkker ned.

6.Ta myke og jevne steg, du trenger ikke ta lange steg.

7.Frem til du har funnet kontroll er lurt å unngå is, søle, gress, sand og generelt ujevne overflater som det er fare for å skli eller ramle på.

8.Når du går nedover i trapper, sørg for at både sålen og hælen lander samtidig på trappetrinnet. Oppover trappene trenger du først og fremst sørge for at sålen lander på trinnet.

9.Om du behøver å gå i rask gange mens du går med høyhælte sko, er det best å gå på tå i begynnelsen til du er vant til farten, deretter vil det falle deg naturlig å gå raskere i stiletter.

10.Husk at øvelse gjør mester!

Få flere tips i denne videoen:

Kilder: NU High heels.com, ehow.com
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!