Det er alltid moro å eksperimentere med makeup, og det er både gøy og lærerikt å prøve nye stiler og farger. Men, av og til kan eksperimenteringen føre til sminkekatastrofe.

Mer med mindre

Kvinner som er fornøyde med visse deler av ansiktet sitt, ønsker som regel å fremheve områdene, enten det handler om øyne, munn eller kinnben. Problemet er at man ofte overskygger disse områdene med for mye sminke isteden for å trekke områdene mer subtilt frem. Eksempler som for mye eyeliner, kunstige øyenvipper og for mye rouge, kan rett og slett kan trekke ned ditt naturlige jeg. Vil du fremheve dine allerede vakre øyne, kan du jo heller påføre litt lysere, lett liner langs vippekanten, en halvmørk skimmerskygge bare i ytterkanten av øynene og et lett lag med maskara, så er dette nok.

Det vil få deg til å se yngre ut, og husk at tyngre makeup bare skal være et tilbehør, og ikke definere hvem du er.

Les også: Tropisk sminke

Les også: Ekspertens sminketips



Sint eyeliner

Svarte, sotede øyne kan være kult i enkelte anledninger, men ikke hele tiden. Løsningen er å variere, fokusere på andre deler av ansiktet og ikke bare øyemakeup hele tiden. Myke farger som korallfarger, gull og bronsefarger gjør at øynene synes bedre, uten at du kjører full kveldslook.

Bestem deg

Er du varm eller kald? Skal du ha mye eyeliner eller ingen eyeliner? Det er fint å variere looken, men det er lurt å finne ut av hva som kler deg best.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene



Et godt råd er å ikke la deg diktere av trender. Mindre, mer naturlig sminke, er alltid den beste looken, da viser du at du er ekte og har selvtillit. Glossy lepper og mindre soting på øyne gjør looken din mer klassisk, særlig på dagtid. Avslutt med myke, rosa kinn, lett maskara og en naturlig highlight over kinnbena.

Kilde: Ivillage.com
Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!