Om du er glad i aerobic eller løping, bør du bruke en sports-BH som sitter stramt og godt rundt brystene. Ellers kan du få varige strekkmerker på puppene!

Stram sports - BH


Det er stor forskjell på en sports-BH og en sportstopp. Sports-BHen finnes både med og uten spiler, den uten spiler er for større bryster, men begge variantene støtter godt rundt og under puppene når du hopper og spretter. En sportstopp er en hel topp som skal sitte stramt og klemme brystene flate.

- En god sports-BH gnager ikke på skuldrene og sitter godt på, særlig dersom det er kryss i ryggen, da glir den ikke ned over armene. Sports-BH passer når du løper eller trener aerobic, forteller butikksjef ved Løplabbet Kristiansand, Ragnhild Auestad, til Kvinneguiden.

Når du skal kjøpe deg en sports-BH er det flere punkter du skal legge vekt på, først og fremst størrelsen;

- Mange velger for store BHer som sitter løst rundt og gjerne med for liten cup. Det er viktig å måle deg i butikken, en god tommelfingerregel er å gå ned en størrelse rundt og opp en størrelse på cupen enn det du er vant med på en vanlig BH. Den skal sitte stramt og godt, forklarer Auestad.

En sportstopp er helst for deg med små bryster og passer best til aktiviteter hvor du ikke hopper, spretter og løper - eksempelvis ski, sykling, styrketrening.

- Også her er størrelsen viktig, den sitter riktig dersom den trykker brystene flate og føles stram rundt ryggen. Men ikke bruk den på trening med løp og sprett, råder Auestad.

Anbefalte sports - BHer og topper her!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!