René "Krokodillen" Lacoste, Stan Smith og John McEnroe slår til igjen

- Vi har vært gjennom perioder med racersko og retro-basket. Nå er det tennis som gjelder, sier Morten Sørensen, sneakers-spesialist og daglig leder av Sole Service AS.

- Det er en veldig "back to basic"-trend. Stilen er så enkel som overhode mulig, sier Sørensen.

Amerikanske Stan Smith slo gjennom på slutten av 60-tallet da en annen stjerne fadet ut, nemlig australske Rod Laver. Nå er retro-variantene av skoene de brukte å finne i butikkhyllene. Stan Smith-skoene skal være blant tidenes mest solgte sportsko. Adidas har også Forest Hills-skoene med i vintage-kolleksjonen sin. Da de kom i 1977, var de den ultimate tenniskoen med ventilerte såler utviklet av NASA.

Adidas er ikke alene om å relansere klassikere fra tennisbanene. Puma kjører fram sin Puma Match fra 70-tallet, og Nike-skoene som John McEnroe gjorde kjent fra 1976 er tilbake under navnet Tennis Classic. Da McEnroe vant turneringer og skjelte ut alt og alle, het de Wimbledon. Reebok har relansert NPC-skoene og Lacoste satser på Carnaby Retro.

- Tennisskoene er konservative og stilrene. De passer for alle - i motsetning til for eksempel basketsko, sier Sørensen.

Tennisko var en gang forbehold fiffen, men i dag har blant annet fotballsfans med sans for merkeklær omfavnet Lacoste-skoene og gjort dem til en del av uniformen. Slike fans karakteriseres ofte bare som "casuals". "Casual"-stilen er del av streetwear-moten, forklarer Sørensen

- Og tennisskoene passer veldig bra til en casual klesstil, understreker han.

- Fotballfan eller ei.

Foto: Silje Eide

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!