Eller har du vært innom utenlandske nettbutikker og har kommet over ord som du ikke kjenner til? Vi har laget en ordliste for å hjelpe deg litt på vei.

Babydoll - Topp som ser ut som en kort kjole, utringet og tettsittende over brystene, og mer flagrende under bysten.

Bolero - Kort jakke med lange armer, som enten kneppes/knytes foran, eller er åpen. Inspirert av jakkene til tyrefekterne i Spania.

Bootcut - Når buksen går nedover nederst, på samme måte som slengbukser, men slengen er mindre.

Cuff - Bredt armbånd, gjerne i metall.

Espadrillos - Sandaler med høye hæler. Laget av bast, strå, stoff og kork, og de har gjerne kilehæl.

Faux - Det franske ordet for falsk eller imitasjon. Brukes ofte om kopier av designervesker, sko og klær.

Indiske tøfler/arabiske sko - Kjært barn har mange navn. Flate sko med hæl og tåkappe, stener og pynt.

Juicy Couture - Klesmerke som er berømt for velourdressene sine, de fleste amerikanske kvinnelige kjendiser eier minst en dress hver.

Kilehæl - Kan sies å være det motsatte av stiletthæl, hælen dekker hele undersiden av foten.

Mulberryveske - Nesten like populær som Balenciagavesken var litt tidligere på året. Friis og Oasis har laget hver sin kopi som er utsolgt før de blir lagt ut for salg, på grunn av lange ventelister overalt.

Myntbelte - belte i metall (ofte flere metalltråder tvinnet og flettet sammen), med mynter hengende. Perfekt til sigøynerskjørt!

Sigøynerskjørt/gypsy skirt - Vidt skjørt, til under knærne, midt på leggen eller helt ankellangt. Skal være litt skrukkete og har flere folder nedover. Skal helst sitte på hoften.

Tunika/kaftan - Løsthengende bluse/skjorte, ofte til midt på låret eller lengre. Østeninspirert luftig overdel som er behagelig i varmen.
....................

Kommenter artikkelen HER .

Foto: Knesandaler fra Miss Sixty/ASOS

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!