Idet du går ut døra, kjenner du det. Hvordan sommerlufta ikke lenger smyger seg mykt rundt bare ankler, men tvert imot er erstattet av rå høstluft som kjemper seg inn under buksebeina, opp over sokkekantene og langsetter leggene, før den legger seg som en sviende smerte over kalde, stive knær.

Knehøyde

Det er da du tar frem støvlettene, trekker dem godt oppover leggene, og bretter den siste skinnflappen opp som en varmende vegg rundt blåfrosne ben.

- Støvlettene i høst skal gjerne være høye. Enten til oppunder knærne, eller helt opp til låret, sier mote- og skjønnhetsansvarlig i Cosmopolitan, Linda Vasquez.

- Hælene skal være kraftige, og tuppene runde. Materialene er stort sett blank lakk eller matt, mykt skinn. På fargesiden kommer mange lekre varianter i grått som et alternativ til det vanlige sorte, fortsetter hun.

- Det går mye i høye støvletter, over eller rett under knærne, samtykker moteredaktør i Woman, Mette Mortensen.

Skoletter

- Hælene kan gjerne også være høye, men kraftige. En del støvletter er inspirert av engelsk oxford-stil med knyting oppover leggene, forklarer hun.

Men skulle du være av dem som får klaustrofobi ved tanken på å presse beina ned i tettsittende skinn til oppover lårene, finnes det heldigvis alternativer.Detaljerte støvletter

=images) value = 0; show(value); }


Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!