Dyrt eller billig?

Se hvilke kosmetikkprodukter bør du legge penger i, og hvilke du like godt kan kjøpe billig!

Dyrt eller billig?
Dyrt eller billig?
Sist oppdatert
Lommeboken kan fort bli tom hvis du skal kjøpe det dyreste hver gang du handler kosmetikk. Heldigvis er ikke alltid det billige nødvendigvis dårligere enn det dyre. Her får du verdifulle tips fra stylist og makeupartist Liv Kjos om hvilke produkter du bør bruke penger på, og hvilke du godt kan plukke fra billigmerkene.

Les også: Frisyrene som fullfører antrekket ditt

Les også: Lakken som gir WOW-effekt

Les også: Farlig føning


Ansiktsserum og øyekrem

Når det gjelder huden vår, er det lurt å være spandabel. Et serum jobber dypt i huden og har større konsentrasjon av de aktive ingrediensene enn det ansiktskremen har, særlig når det kommer til antiage-produktene. Øyekremen er også et produkt det lønner seg å legge litt ekstra penger i. Det er rundt øynene vi ofte ser de første tegnene til aldring, og det er også her vi har den huden som er mest sart og følsom. Gode produkter av god kvalitet er derfor viktig.

Foundation

En foundation er ikke lenger bare en krem som skal gi oss en jevnere hudfarge. Nå skal den også være like full av nærende og reparerende ingredienser som ansiktskremen din. Derfor er det lurt å investere noen ekstra kroner i dette produktet. En god foundation er dessuten det viktigste produktet for å sikre seg et godt makeupresultat.

Maskara, rouge, øyeskygger, eyelinere

Her er det bare å spare! De rimelige merkene fungerer like godt, enkelt og greit. Hvorfor? Fordi kvaliteten på resultatet når det gjelder disse produktene ligger i påføringen. Er du litt usikker på om du velger riktig? Spesielt øyeskygger er det lurt å teste før du kjøper. De dyre øyeskyggene har ofte mer pigmentering enn de billige, altså de gir mer farge. Men skal du bruke den til enkel hverdags- eller kveldssminke, kan det godt være at den billige varianten er mer enn god nok. Prøv deg fram.

Koster og pensler

Istedet for å bruke mye penger på rådyre produkter som de nevnt ovenfor, anbefaler jeg heller å legge litt ekstra penger i verktøyet. Som nevnt så ligger hele hemmeligheten bak et godt resultat i påføringen, så sørg for å ha koster og pensler av super kvalitet.

Nattprodukter til ansiktet

En god huskeregel er at det lønner seg å spare inn på produkter som ikke skal sitte på huden over lang tid. Nattkrem derimot, jobber i huden hele natten, og er gjerne tilsatt ingredienser som er ekstra nærende og reparerende. Derfor er det lurt å investere i et godt produkt som gir masse av det beste til huden din.

Bodylotion

Bodylotion er også et produkt som skal virke lenge på kroppen. Men her kan man gjøre et unntak. Det er nemlig så mye annet, i tillegg til bodylotion, som kan brukes for å opprettholde en god fuktbalanse i huden. Prøv for eksempel olivenolje på de tørreste stedene, som på albuer og legger.

Neglelakk

Neglelakk trenger ikke å være dyrt for å være bra. Jeg har selv testet kjempedyre neglelakker som har vist seg å være dårligere enn lakkene fra H&M til 39,50, så her er det mye penger å spare. Neglelakk bytter vi også ofte ut, i takt med sesong og trender. Har du egentlig brukt opp en hel neglelakkflaske noen gang? Husk også at kvaliteten på lakken avhenger av påføringen. Bruk base- og topcoat for et mer varig resultat.

Leppestift

Leppestiften er også et produkt vi bytter ut ofte. Heldigvis finner man vel så bra leppestifter blant de billige merkene som blant de dyre. Bruk gjerne en base på leppene før du legger leppestift, så sitter den lenger. Et tynt lag med foundation fungerer fint. Det gjelder for de dyre produktene også.

Parfyme

En duft er helt unik og lukter ulikt fra person til person. Man kan vel nesten si at den er med på å forme bildet av deg og din personlige stil. Når det gjelder parfyme er det all grunn til å investere. I tillegg til å dufte godt er også de aller fleste av parfymene fra de store mote- og parfymehusene basert på naturlige ingredienser, noe de billigere variantene ofte ikke er. Derfor varer de dyrere duftene også lenger.


inni

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2012, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også