HYPPIG VASK: - Noe av det verste du kan gjøre mot håret er å vaske det hver dag. Jeg anbefaler å vaske det annenhver eller hver tredje dag, sier Camilla Algrøy Hansen frisør Visit Your Hair. FOTO: Privat.

FINN ÅRSAKEN: Sølvi Bjørnevoll, frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Bergen mener at om du har problemer med fet hodebunn, bør du se på hva som er årsaken til dette; - Kosthold, psykisk stress kan ha en innvirkning, feil produkter og lite søvn kan alt være årsaker til dette, sier Bjørnevoll. FOTO: Privat.

Etter mye saltvann og sol har sommeren gjort sitt for å tære på håret. Men vinteren er ikke særlig nådig, den heller. Kulde og tørr luft skaper for eksempel statisk og slitt hår.

Med andre ord; du bør ikke slutte å pleie lokkene dine selv om sommeren for lengst er over.

Ikke vask hver dag

Camilla Algrøy Hansen, frisør og stylist hos frisørkjeden Visit Your Hair, mener at noe av det verste du kan gjøre mot håret er å vaske det hver dag.

- Det kommer an på hvor mye stylingrester som ligger i håret, om det er tykt, langt, svett eller fint hår. Men jeg anbefaler å vaske det annenhver eller hver tredje dag, sier Hansen til Kvinneguiden.

Frisøren råder deg først og fremst å tenke på hodebunnen.

- Det aller viktigste er at hodebunnen har det bra. Det er jo roten til lengdene. Vi glemmer ofte hodebunnen. Er den tørr, er garantert lengdene tørre. For mye vasking av håret er ikke bra. Det stimulerer talgkjertlene i hodebunnen vår til å produsere mer, noe som resulterer i fett hår. Fet hodebunn fører til fett hår, oppsummerer hun.

Velg tørrsjampo

Sølvi Bjørnevoll, frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Bergen og dama bak bloggen Salongen, er enig;

- Selv vasker jeg håret hver andre-tredje dag og synes det er helt OK. Bruker du milde produkter, kan du vaske det oftere, men er det nødvendig? Tørrsjampo er en fantastisk oppfinnelse og kan utsette hårvasken en dag, sier Bjørnevoll til Kvinneguiden.

Hun mener at om du har problemer med fet hodebunn, bør du se på hva som er årsaken til dette i stedet for å vaske det hver dag.

- Kosthold, psykisk stress kan ha en innvirkning, feil produkter og lite søvn kan alt være årsaker til dette.

 - Det finnes flere gode hodebunnssjampoer som kan løse dette. Spør frisøren din! Ta en hår- og hodebunnsanalyse for å få med deg riktige produkter hjem, anbefaler frisøren videre.

I tillegg til at håret og hodebunnen har godt av  å få litt pause kan Hansen kan fortelle at håret er mye lettere å style "dagen derpå";

- Dagen etter at du har dusjet, er håret lettere å fikse. Det finnes også utallige produkter som skal gi deg denne " next day hair"-følelsen, noe du kan være med på å skape selv hvis du ikke vasker håret hver dag, sier frisøren.

Ifølge nettsiden Listotic.com kan en annen vanlig grunn til fett hår være feil bruk av balsam.

- Hvis du ikke har veldig tørr hodebunn, skal du ikke bruke en fuktighetsgivende balsam i røttene. Hodebunnen produserer naturlig fuktighet hver dag, så dersom du tilfører ekstra fuktighet ofte, vil dette resultere i fett hår. For best resultat bruker du balsam i tre fjerdeler av håret, konsentrer deg om tuppene, skriver nettsiden.

Vil du unngå å slite ut håret ditt, og i verste fall knekke og miste hår? Bla deg videre i listen under eller i karusellen øverst og få gode pleietips!

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!