Årets sommermakeup

Snart kommer solstrålene fram for alvor. Dette er fargene og stilene ansiktet skal prydes med i år!

Publisert Oppdatert
Hvert år ser vi nye makeupstiler i motebildet, men for sommermakeupen er det ofte det samme som gjelder; en naturlig og frisk glød.

Naturlig fresh

Dette er fordi huden ofte får mye farge om sommeren, i tillegg er det varmt og gjerne fuktig, da er det ikke særlig fresht om brunkremen legger seg i linjer, renner av pannen og skaper stygge skiller.

Går du for en naturlig makeup er det i tillegg mindre sjanse for at huden din blir uren og porene blir tette.

Det er vel ingen overraskelse at den hotte fargen du skal gå for til sommeren, er en naturlig bronselook som gir huden et hint av brun sommerglød uten at det blir for mye av det gode.

Hemmeligheten bak sommerglød-looken er lette kostestrøk slik at din naturlige hudfarge skinner gjennom sminken. Tenk på at du vil fremheve dine vakre trekk, for eksempel ved å lage en illusjon av markerte kinnben.
  • Hva er du mest fornøyd med? Finn dine favorittområder i ansiktet ditt og legg vekt på dette området enten det er øynene dine, munnen din, huden din eller benstrukturen din.
  • Det viktigste er alltid et vakkert grunnlag. Det er vanskelig å få et godt resultat hvis du bruker sminke til å dekke over problemområder, så bruk tid på riktig pleie av huden. Det gjelder å velge produkter som passer din hudtype, og som kan hjelpe deg å balansere ph-verdien igjen.
  • Siden sommeren er varm, er det en del du bør ta hensyn til slik at sminken ikke renner av og forsvinner iløpet av dagen:
  • Bruk vannfast maskara og eyeliner.
  • Bruk en lett foundation fremfor en pudderfoundation i kinnene dine for en look som varer lengre.
  • Avslutt looken din med litt lett bronse-solpudder.
  • Bruk en foundation og en fuktighetskrem med solfaktor, hvis ikke bør du bruke solkrem.
  • Bruk gjerne en leppebalsam med solbeskyttelse også. Det er viktig å ikke glemme leppene sine om sommeren, de mister også fuktigheten.
Sommerhud320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning