Ansiktskremen kan gi rynker og kreft

Fuktighetskremen kan virke helt mot sin hensikt.

Publisert Oppdatert
Et nytt studie påviste nemlig at fuktighetsgivere kan gi økt risiko for hudkreft. Fuktighetskrem kan også bedøve hudcellene dine så du får flere, ikke færre, rynker og pigmentforandringer!

Kreftfare

Et studie utført på Institutt for farmasi på Universitetet i Reugter ble nylig publisert i både Journal of Investigative Dermatology og Modern Medicine Magazine. Studiet viste at fire fuktighetsgivere, som ble testet på mus, førte til økt sannsynlighet for hudkreft.

- Så langt har vi et case-studie gjort på mus, sier Dr. Allan Conney, direktør for kreftforskning på Reutgers til Journal of Investigative Dermatology.

- Vi vet ikke ennå om det vil gi samme utslag på mennesker. Mange studier som benytter seg av testing på mus kan være relevante for mennesker, men det er ikke hundre prosent sammenfall, sier forskeren.

Fuktighetskremer er et produkt flesteparten av kvinner bruker, og et kjerneprodukt i en gigantisk milliardindustri.

Gjør vondt verre

Hudlege Zein Obagi er en av de som har jobbet med problemstillinger knyttet til hudens helse og fuktighetsgivere i flere tiår. Han påpeker at i tillegg til eventuelle farer for hudkreft, kan fuktighetskremer også gjøre huden "lat" og få den til å eldes fortere.

- Når huden fungerer som den skal, jobber den fra innsiden og ut for å holde lagene sunne og fuktede, sier Obagi.

- Når man smører på fuktighetskremer blir huden fuktet via vann i de øverste hudlagene. Du kan prøve selv ved å putte fingeren i et glass vann. Det kjennes godt og komfortabelt med en gang, men etter en stund blir huden vassen og rynkete. I tillegg får det cellene i de nederst hudlagene til å bli late og passive. Huden blir tørrere, tynnere og mindre elastisk, og stenger av hudens naturlige evne til å holde på fuktigheten fra innsiden, sier han.

Seks av ti kvinner klager på sensitiv hud. Menn og babyer har ikke dette problemet, fordi de ikke smører seg med fuktighetskrem i store mengder slik kvinner gjør.

- Å smøre seg med fuktighetskrem er som å spise dessert og droppe middagen. Du har gått glipp av den delen som faktisk holder maskineriet i gang, mener Obagi. Hudkrem2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning