30-åringer mest fornøyde

Kvinner i 30-årene troner på selvtillitstoppen.

Publisert Oppdatert
Tenker du tilbake på da du var 18, 20 eller 25 år og skulle ønske du så ut som du gjorde da? Kanskje det er en trøst at de fleste kvinner føler seg på sitt vakreste når de fyller 31 år?

Lite 30-årspanikk

Jenter klarer sjelden å være helt tilfreds der de er. Når jenter fyller 13 år begynner de å føle seg som små kvinner og de streber etter å være voksne. Fra 18 årsalderen tror man at man har litt voksen, oog mange bruker mye tid på å "finne seg selv". I 20-årene er det godt mulig at mange klarer å finne ut hvilken person man faktisk er og ønsker å være, og forhåpentligvis klarer vi å leve med og godta den kvinnen vi er.

Les også: - Du må like deg selv

Les også: Den nye sunnhetsbølgen

Les også: -Kutt ut sammenligningenFor når vi fyller 30 er vi i følge forskerne på selvtillits og selvfølelses-toppen.

Faktisk hevder flere forskere at kvinner når sitt seksuelle høydepunkt i 30-årene. Dersom dette stemmer, kan det også ha sammenheng med at kvinner er mest fornøyde med seg selv når de har fylt 31 år. Det forteller undersøkelsen som den amerikanske TV-kanalen QVC har gjennomført.

Fornøyde med utseendet

I undersøkelsen fant kanalen at 37 prosent av kvinner liker sitt eget utseende aller best rundt alderen 31 år, og dette altså til tross for at rynker og linjer begynner å åpenbare seg.

De 2000 kvinnene og mennene i undersøkelsen avslo i stor grad den unge plettfrie looken, fremfor et mer "modent" ansikt som kommer i slutten av 20-og 30-årene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning