VI TESTER: Julegodt

Vi har smakt oss frem til våre klare favoritter.

Publisert Oppdatert
Julegodteriene er ute i butikkene, men hvilke varianter er egentlig best? Vi har tygget og smattet oss frem til en søt konklusjon.

Kriterier

Med et panel på syv personer har vi testet oss frem til hvilke varianter som gir oss mest julestemning.

TestenJuletrekuler, kr. 40,90
Disse deilige kulene med melkekrem inni er ordentlig gode. Noen mener de minner om påskeeggene i lilla eggekartong, andre trekker referanser til Kinderegg. Uansett er alle enige om at disse er gode.

Størrelsen på eggene er helt perfekt, hadde de vært større ville de muligens blitt for mektige. Kan henge på juletreet, men vi er usikre på om vi klarer å vente med å spise dem..

Jule-M, ekstra stor pose, kr. 52,90.
M er alltid en sikker vinner. Det er ikke noe revolusjonerende og spennende med sjokoladen, bortsett fra at de er røde og grønne på farge, men dette er trygt, godt og klassisk. Pluss for at juleposen ikke er dyrere enn vanlig M.

Marsipanpølser, kr. 27,90
Klassisk julegodt med tradisjonelt design. Julestemning i pose, denne får mange nostalgipoeng. Smaken er også tradisjonell, litt kjedelig, men for all del - disse hører med i jula.

Minde Sjokolade Marsipan Mix, kr. 39,-
Denne mixposen inneholder tre marsipanvarianter. Alle variantene smaker nokså likt, noe som gir et kjedelig inntrykk. Smaken er imidlertid god, og marsipanen smaker mer ekte enn de andre variantene i testen.

Nidar Julefavoritter, kr. 54,80
Denne svarte ikke helt til forventningene. Miksen inneholder riktignok noe for alle, men karamellen er ikke den beste vi har spist, og marsipanen er tørr. Safe variant hvis du vil ha en tradisjonell blanding ingen verken vil elske eller hate.

Nidar Marsipan-og sjokoladepose, kr. 38,-
Også denne gir oss julestemning, og er nok en klassiker på mange juledekte bord i desember. Smaken er derimot ikke imponerende. Marsipanen er tørr, og smaker syntetisk. Sjokoladen er forsåvidt god, men hvis du er ute etter ren sjokolade vil vi anbefale å kjøpe en sjokoladeplate isteden.

Juleskum Pose, kr. 27,50
Panelet splittes i to når juleskummet kommer på bordet. Noen skjærer grimaser, andre sukker henført. Skummet er mykt og godt i konsistensen, men det er smaken som er problemet for noen. Liker du søtt klissegodteri går nok denne varianten rett hjem, er du mer glad i hjemmelaget marsipan bør du holde deg langt unna.

Freia Julekuler, kr. 38,-
Dette er helt vanlig melkesjokolade pakket inn i gull- og rødfarget folie. Kanskje ikke så spennende, men ikke vondt heller. Lager litt mer julestemning i godteskålen enn vanlige sjokoladeruter, men har også en helt annen pris.

Brynhild Supermix, kr. 60,-
BarneTVmix som nok har en annen målgruppe enn testpanelet. Blanding av lakris, vingummi, skum og sjokolade. Alle er enige om at sjokoladen ikke er god, øvrige varianter smaker som forventet, men vi får ingen julestemning av dette her.

Snøkuler, kr. 29,50.
Snøkuler eller smørkuler? Dette blir altfor mektig for alle i testpanelet, og flere mener dette smaker rent smør. Da hjelper det lite at emballasjen er fin og at kulene har fin størrelse.

Ahlgrens Bilgranar, kr. 15,-
Rosa, grønne og hvite juletrær med klassisk "Bilar"-smak. Liker du Bilar, så liker du dette også, men spennende er det ikke. Vi er også litt usikre på hvor høyt på julestemningskalaen denne når. Også irriterende at posen er vesentlig dyrere enn en pose med vanlige Bilar.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning