Verdens beste ostekake!

Det er lite som er så godt som en skikkelig mektig ostekake. Denne kaken er fløyelsmyk og fyldig, og smaker ekstra godt med friske bringebær eller jordbær til..

Sist oppdatert
Fyldig ostekake

Bunn:
15 kornmokjeks
75 g sukker
1/2 ts kanel
8 ss smeltet smør

Ostemasse:
700 g naturell gourmetost (TINE)
150 g sukker
1 vaniljestang (skrap ut frøene)
2-3 ss sitronsaft
4 egg

Rømmeblanding:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
1 vaniljestang (skrap ut frøene)

Fremgangsmåte:

Bunn:
Kjør det tørre sammen i en food prosessor. Bland inn smør.
Legges på bunnen av en 26 cm. kakeform og stekes i ovn på 175 C i 10 min.

Ostemasse:
Kjør ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft i en food prosessor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel osten på bunnen.

Stekes i ovn på 120 C i 30 - 60 min. avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).

Rømmeblanding:
Kjør rømme, sukker og vaniljestang forsiktig i en food prosessor, men ikke på full styrke for da blir det luftbobler (la den stå i ca. 30 min.). Fordeles på ostemassen og stekes i ovn på 120 C i 3-5 min.

Kaken kan gjerne stå i 2-3 dager før den skal spises, da gir frøene i vaniljestangen mer smak fra seg.

Servering: Bærsaus av jordbær eller bringebær smaker godt til.

______________________________________________________

Foto: dreamstime.com

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2006, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også