Varm deg på dette!

Her får du tre nydelige sjokodrikk-oppskrifter fra proffen på kakaobaren Cocoa on the go!

Sist oppdatert
Vinteren har vært ekstra brutal mot oss denne gangen og nå som minusgradene sitter som støpt, er kanskje den beste medisinen noe godt og varmt å drikke!

Monica Undli, som eier og driver den populære kakaobaren Cocoa on the go på Grünerløkka i Oslo, har utviklet tre varme og gode oppskrifter på mintkakaodrinker.

Og du kan prøve det selv!

Mørk kakao

Ingredienser:
  • 4 cl mintlikør
  • 5 dl helmelk
  • 3 ss kakao
  • 3 ss rørsukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss pisket kremfløte
  • 2 stk After Eight sjokolade
  • Fremgangsmåte:

    Ha kakaoen, sukkeret, vaniljesukkeret og 2 dl av melken i en kjele. Kok opp under omrøring. Spe i resten av melken. Rør om til kakaoen når kokepunktet. Ha 4 cl mintlikør i en kopp, fyll så på med kakao og rør om. Server varm med 4 ss pisket krem og After Eight sjokolade på toppen.
  • Kjempegod og sunn helgemat
  • Hasselnøttvafler
  • Dette er guttas favoritt-kakaodrink! Oppskriften er litt kraftigere på smak enn de to andre kakaoene, noe Monica erfarer at mannfolket liker best.

    Hvit Kakao

Ingredienser:
  • 4 cl mintlikør
  • ½ dl vann
  • 4 dl helmelk
  • 1 ½ plate hvit Dronningsjokolade
  • ½ ts vaniljesukker
  • 4 ss pisket krem
  • Fremgangsmåte:

    Kok opp vannet i en kjele. Brekk opp 1 plate med hvit sjokolade, og smelt den i det varme vannet. Spe på med melken og ha i vaniljesukkeret. Varm det langsomt opp til kokepunktet under stadig omrøring. Ha 4 cl mintlikør i et latteglass, fyll så opp med kakao og rør om. Serveres varm med 4 ss pisket krem og revet hvit sjokolade.

    Lys Kakao

Ingredienser:
  • 4 cl mintlikør
  • ½ dl vann
  • 4 dl helmelk
  • 100 gram lys kokesjokolade
  • 4 store marshmallows
  • 20 gram melkesjokolade, revet
  • Fremgangsmåte:

    Kok opp vannet i en kjele. Brekk opp 1 plate lys kokesjokolade, og smelt den i det varme vannet. Spe på med melken. Varm alt langsomt opp til kokepunktet under stadig omrøring. Ha 4 cl mintlikør i en kopp, fyll opp med kakao og rør om. Serveres varm med 4 marsmallows, topp det hele med revet melkesjokolade.
Minttu-Mrk-kakao_fl150 Minttu-Hvit-kakao_fl150 Minttu-Lys-Kakao-fl150

Denne saken ble første gang publisert 26/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også