Ukesmeny uke 36

Hva sier du til pasta med tomat, ruccula og oliven eller rekecouscous i pitabrød? Oppskrifter på blant annet disse rettene finner du i Kvinneguidens ukemeny denne uken!

Publisert Oppdatert
Mandag
Pasta med tomat, ruccola og oliven

500 g spaghetti, gjerne fullkorn
4 fedd hvitløk
2 frisk rød chili, eller etter smak
olivenolje
250 gram cherrytomater
Sorte oliven
salt, pepper
Fersk mozzarella
h Kok pasta. Surr hvitløk og chili i olivenolje et par min, tilsett tomater og oliven (husk å fjerne stenen først). La surre et par minutter. Hell vannet av pastaen, og ha over tomat/oliven-blandingen. Smuldre mozzarella over.

Server med godt brød.

Tirsdag
Empanadas

400 g hvetemel
200 g kaldt smør i biter
1 ts salt
2 vispede egg
1 dl vann
300 g kokte moste poteter
300 g kjøttdeig
1 løk
2 egg
2 ts paprikapulver
2 ss persille
1 ts salt
pepper
1 chili

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til en fast deig. La hvile i kjøleskap et par timer. Stek kjøttdeig og hakket løk og bland i de andre ingrediensene. Avkjøl noe. Del deigen i flere deler og kjevle ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med asjett/bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen. Pensle kanten med egg. Sett dem på stekebrett. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Onsdag
Kardemomme- og yoghurtkylling

600 gram kyllingfilet i strimler
2/3 beger matyoghurt
1 ts malt kardemomme
1 ts knuste kardemommefrø
1 ts spisskummen
Et par knivsodder safran
½ ts nykvernet pepper

Lag en marinade av alle ingrediensene, og legg kyllingen i. La ligge i minst et par timer, gjerne over natten. Salt kyllingstrimlene litt før du skal steke de. Brun de i panne, og hell over resten av marinaden mot slutten. Server med ris.

Torsdag
Pizzasnurrer (20-22 stk)

50 g smør, evt 2 ss olje
4 dl lunkent vann/skummet melk
1 egg (halvparten til pensling)
50 g gjær
1 ts salt
½ ts sukker
1 liter hvetemel/finbakstmel
2 ss olivenolje
8-10 ss chilisaus/pizzasaus
14 skiver skinke (i strimler)
14 skiver hvitost (eller tilsvarende revet)
2 ts pizzakrydder

Smelt smør og tilsett vann/melk. Varm til 37 grader, og rør ut gjæren. Tilsett resten av ingrediensene, kna deigen smidig og la heve ca 40 minutter. Del deigen i to og kjevle dem ut til avlange leiver. Pensle med olje og bre saus utover. Legg skinke og ost på og strø krydder over. Rull sammen fra langsiden, skjær i skiver og legg på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Pensle med egg, stek på nederste rille ved 225 grader i 12-14 minutter.

Fredag
Italiensk fiskegryte

2 finhakkede røde løk
1 knust hvitløksfedd
2 squash i terninger
en boks hakkede tomater
9 dl fiske- eller grønnsaksbuljong
90 g pasta i ønsket form
350 g fast hvit fisk, f.eks. Torsk, hyse eller kveite
1 ss hakket frisk basilikum eller oregano (eller 1 ts tørket)
1 ts revet sitronskall
1 ss maisenna
1 ss vann
salt/pepper

Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett squash og stek et par minutter til. Tilsett tomater og buljong og kok opp. Tilsett pasta og la småkoke under lokk ca 5 minutter. Del fisken i biter og tilsett sammen med urter og sitronskall og la småkoke ca 5 minutter. Bland maisenna med vann og rør inn i sausen, la koke 2 minutter til det tykner. Smak til med salt og pepper. Noen ss tørr hvitvin tilsatt rett før servering er også godt.

Lørdag
Skinkepai

200g smør
4 dl mel
4-5 ss vann
1 purreløk
1 broccoli
1 liten boks mais
250 gram skinke
Hvitost
3 dl melk
4 egg

Smuldre smør og mel sammen, og la deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Bland deretter inn vannet og elt kjapt inn alt vannet. La deretter deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter til. Imens kutter du opp skinke i biter. Kutt opp 1 purreløk i små ringer, og 1/2-1 broccoli i små buketter.
Når deigen har stått 30 minutter i kjøleskapet for andre gang, så klemmer du den ned i paiformen.
Stikk gaffelen rundt i paibunnen. Stek paien på ca. 225-250 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Deretter putter du oppi alt fyllet, og tømmer over sammenvispet egg og melk. Dryss over revet ost.
Stek videre i ca. 25 minutter, eller til osten er gylden og smeltet.

Søndag
Rekecouscous i pitabrød

4 dl couscous
400 g reker
2 dl erter
2 paprika
2 fedd hvitløk

Dressing:
6 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
2 fedd hvitløk
2 ss persille
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper

Kok couscous som anvist på pakken. Lag så dressingen. Del paprika i terninger og surr i olje, tilsett finhakket hvitløk og la surre i 3 minutter. Tilsett erter og rett før servering godt avrente reker. Bland inn kokte couscous. Vend inn dressingen. Server med pitabrød.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag