Tapasfest

Overrask med tapas i helgen!

Publisert Oppdatert
Lite er så hyggelig som en tapaskveld med gode venner. Du kan naturligvis kjøpe rettene ferdig, men det er ekstra hyggelig for gjestene om du serverer hjemmelagde småretter.

Her er vår beste tapasmeny, som du enkelt lager selv. Menyen holder til 4 personer.

Handleliste

8 skiver serranoskinke (eller annen god spekeskinke)
Noen rucculablader
8 grissinistenger, kjøpte eller hjemmebakte
2 stk kyllingfilet
1 sitron
Olivenolje
2 eggeplommer
2 ss Dijonsennep
12 rå ferske/tinte scampi
8 poteter
4 store tomater
1 rødløk
1 pk fersk mozzarella
4 paprika i ulike farger
400 gram kjøttdeig
1 boks hermetisket tomater
2 røde chili
1 løk
Friske krydderurter
Hvitløk
Søt chilisaus

Kan gjøres i god tid/dagen før:

Både kjøttboller, aioli og svertede paprika kan med fordel lages en dag før det skal serveres.
 • Lag kjøttboller. Bland kjøttdeigen sammen med litt vann, salt og pepper og friske krydderurter. Hvis du liker det sterkt kan du også ha i noen dråper tabasco. Form små boller, og stek i panne sammen med løk i ringer. Ha de hermetiske tomatene i en kjele, bland i 1 hakket chili, 1 hakket hvitløksfedd og salt og pepper. La småputre i 15 minutter. Ha i kjøttbollene/løk.
 • Klargjør aioli. To eggeplommer, 1 ts sitronsaft, 1 finhakket hvitløksfedd og 1 ts sennep has i en bolle. Tilsett 2 dl olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Aiolien blir best dersom du bruker cirka en fjerdedel olivenolje, og tre fjerdedeler nøytral vegetabilsk olje, for eksempel solsikkeolje. Smak til med salt og pepper.
 • Lag svertede paprika. Rens paprikaene for frø og hinner, del i to. Stek på høy varme i stekeovn til skinnet er sort. Ta de ut, la avkjøles litt, og fjern det sotede skinnet. Hakk opp i mindre strimler, og legg i en skål med litt olivenolje over.

Gjøres samme dag, men noen timer før:

 • Rens scampiene (fjern skall og tarm. Tarmen finner du ved å snitte langs ryddraden), og legg dem i kjøleskap til senere.
 • Mariner kyllingen. Del kyllingfiletene i 2, slik at du har 4 biter tilsammen. I en bolle blander du 2 ss olje, 1 ss sitronsaft, 2 ss dijonsennep, 2 hakkede hvitløksfedd, 1 hakket chili og salt og pepper. Tre kyllingbitene på spyd, og legg på en flat tallerken. Hell over marinaden, og sett i kjøleskap.
 • Klargjør potetene. Del potetene i tynne båter, og legg i en bolle med kaldt vann.

1 time før gjestene kommer:

 • Lag tomatsalaten. Del tomatene i skiver, rødløken i ringer og mozzarellaen i tynne skiver. Legg lagvis i en bolle med et dryss av frisk basilikum. Ha over balsamico og olivenolje.
 • Stek potetene. Krydre med urter, for eksempel timian og rosmarin. Vend båtene i olje. Stekes i stekeovn på 180 grader, i 35-50 minutter, til potetbåtene er gyldne og møre.
 • Stek kyllingspydene. Ha de over i ildfast form og stek i stekeovn i ca 10 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte.
 • Stek scampiene. Ha olje i varm panne, og stek til de har fått rød farge. Server gjerne ekstra chilisaus til.
 • Varm opp kjøttbollene.
 • Grissini med spekeskinke. Legg noen rucculablader på hver spekeskinkeskive, og rull rundt grissinibrød. (Dette bør gjøres i siste øyeblikk, siden spekeskinken kan gjøre grissinibrødet mykt hvis det blir liggende lenge.)
 • Server oliven og brød til.
1 2 3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning