Sunnere drinker

5 drinker med færre kalorier.

Publisert Oppdatert
Jobbfester, familiesammenkomster, middag med venner, en kveld ute på byen¿ Hele året er fullt av sosiale aktiviteter med alkohol involvert. For å kunne kose seg med god samvittighet uten å tenke for mye på alle kaloriene er det selvsagt lurt å drikke moderate mengder, samt finne sunnere drinker som inneholder mindre enn 200 kalorier.
 • Fyllesyk?
 • Annerledes drinkoppskrifter
 • Drinken for ekte kvinnfolk?
 • Her er noen sunnere alternativ:

  Sjampanje
  Glem å måtte velge mellom vin og øl. Et glass med 4 cl. sjampanje inneholder bare 85 kalorier. Det er i cirka 15 kalorier mindre enn et glass med 4 cl. vin. Og man skjenker stort sett i dobbelt så mye vin i ett glass.

  Sur eplemartini
  En god gammel Cosmopolitan á la Sex- og Singelliv inneholder mer enn 250 kalorier. Det betyr ikke at alle martinier er like usunne. Forsøk sourmiks blandet med 2 cl vodka og 2 cl sur eplelikør. Det blir 160 kalorier.

  Vodka og lettbrus
  Nei, det er ikke den mest fancy drinken du finner i baren, men den er forfriskende, og ikke minst omtrent så kalorifattig som du får det. Ved å blande vodka med light brus med lime som for eksempel Sprite Zero får du en drink med omtrent 100 kalorier.

  Mudslide
  Denne drinken høres ut som om den er søtere enn en milkshake. Men i virkeligheten inneholder den under 200 kalorier, med 1,5 cl Baileys Irish Cream og 0,5 cl Kahlua kaffelikør. Mulig "the Dude" fra The Big Lebowski ville hatt en slankere midje om han drakk dette i stedet for White Russian som inneholder omtrent 338 kalorier.

  Gin og Tonic
  Det er 103 kalorier i 1 cl gin og 3 cl tonic! Spe på med litt lime og isbiter og du har en superfrisk drink perfekt for en kveld på byen.

  Kilde: Glamour.com, drinkmixer.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning