Sunn og god sommersalat

Inviter venninnene dine hjem og server deilig salat! Her har du tipsene!

Publisert Oppdatert
Noe av det beste med sommerens matopplevelser er at det bugner av frukt og grønnsaker.

For du behøver slettes ikke servere fyldige kremsupper, fettende grillstykker eller store brødskiver. Et selskap blir lett og livlig med deilig salat!

Les også: Kyllingsalat

Les også: Superbillige middagstipsSalat setter farge på måltidet, det er både enkelt å lage og lett å spise, og kan varieres i det uendelige. Dessuten kan du sette smak til salaten med sunne oljedressinger med friske krydder. En dæsj kesam eller naturellyoghurt kan også gi salaten karakter.

Salater er gode som hovedretter, mellommåltider, kveldskos eller mens du venter på grillmaten.

- Å lage god salat er enkelt og sunt, sier markedssekretær for Unilever i Norge, Hilde Nervik i en pressemelding.

Hun har følgende tips:

Les også: Deilige salater

Les også: Lavkarbo-snacks

Les også: God restepai  • Vi spiser med øynene! Prøv derfor å gi salaten litt farge. Miks eksempelvis noen røde blader salat med grønne. En annen mulighet er paprika. Når grillsesongen begynner, er ikke noe bedre enn grillet paprika blandet med en frisk salat.
  • Hold det enkelt. Ikke kjøp hele grøntavdelingen med hjem.
  • Ristete nøtter, mandler, korn og frø er en gave til salaten. De gir karakter og kontrast til de andre ingrediensene og ser fristende og delikat ut på toppen av salaten.
  • Prøv valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter, peanøtter, pistasjnøtter, mandler, pinjekjerner eller sesamfrø. Du kan også steke dem i en tørr panne før servering.
  • Ikke vær redd for å blande søtt og surt i salaten. Prøv epler, pærer eller mandariner, men det smaker som regel best hvis du holder deg til én frukt om gangen.
  • Når salaten skal være en hovedrett, er kylling eller reker en sikker hit. Stek rekene eller små biter av kylling i olje med hvitløk, legg dem på toppen av salaten og server umiddelbart.
  • Bruk avokado og oliven som inneholder sunt umettet fett. I tillegg er et godt triks å helle sitronsaft over avokadoen, slik at den ikke bli brun.


  • Kilde: Knorr Pressemelding
salat3-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning