Sommerlige drinktips

Inviter på sommerfest i helgen!

Publisert Oppdatert
I sommer er det musserende cocktails som blir den store cocktailtrenden.

- Kullsyreinnholdet i musserende cocktails øker smaksopplevelsen fordi smaksløkene våre skjerpes. Harmoni mellom syre og sødme og en delikat klar farge, er hemmeligheten bak årets nykommere, sier bartender og fagentusiast Steinar Jensen i en pressemelding.

- Det er de musserende variantene som er de mest trendy og nyskapende i årets smaksuttrykk og vil utgjøre duggfriske innslag på varme sommerdager, sier Trine Vang Lund i Bacardi Norge.

Den musserende vinen tilsettes alltid til slutt for å ta vare på kullsyreboblene og vinens karakteristiske smak og det friske preg. Toppingen kan variere etter mengde på andre ingredienser. Stopp cirka 1 cm fra toppen av glasset. Skummet kan gjerne gå høyere.

Gode sommerdrinker:


Batoney

4 cl Bacardi Gold
4 cl honning
2 cl limejuice
2 cl appelsinjuice
Musserende vin, gjerne med sødme
Limeskall

Slik gjør du:

Hell rom, honning, limejuice og appelsinjuice i en shaker og rør honningen ut før du tilfører is. Rist sammen ingrediensene og sil over i et rocksglass fylt med is.

Topp med kald musserende og pynt med en strimmel limeskall.

Fabulous

4 cl vodka
8 cl tranebærjuice
Martini Rosé
Limespiral (bruk en grønnsakskreller og skjær av en lang remse av limeskallet)

Slik gjør du:

Hell vodka og tranebærjuice i en shaker med is. Rist sammen ingrediensene og sil over i et champagneglass uten is.

Topp med kald Martini Rosé og pynt med limeskallet.

Mojito

4 cl Havana Club Añejo Blanco rom
4 cl ferskpresset juice av lime
2 cl sukkerlake (se egen oppskrift)
5 cl soda
Fersk mynte i bunt, gjerne marokkansk
Isbiter

Slik gjør du:

Plukk bladene av 2-3 myntestilker, og legg de i et høyt drinkeglass. Fyll i 2 cl sukkerlake og 4 cl limesaft. Mudle lett for å frigi smak fra mynten i blandingen. Tilsett rom, soda og fyll opp glasset med is helt opp til toppen.

Tips: I stedet for å bruke sukker (som er for grovkornet og ofte legger seg nederst i glasset), forbereder du sukkerlake på forhånd, ved å koke opp 50/50 vann og sukker. Når massen når kokepunket, trekker du kjelen vekk fra platen og rører til sukkeret er løst opp og vips så er sukkerlaken klar. 2 3 1

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag