Sommerens favorittdessert!

Her er to enkle, men deilige sommerfristelser for hele familien.

Sist oppdatert

Tårnfryd


Til 6 personer

Pannekaketårn med bringebær, drysset med melis ...nam. Pannekakekaker er ren fryd for store og små i alle aldre.

En stor stabel pannekaker blir enda større i et barnesinn, som siden skal minnes sine barnsdoms somre. Det tar litt tid å steke pannekakene, men til gjengjeld er det kjempelett å stable dem. La de små stå for tårnbyggingen, og det er med stor glede de serverer sine stolte mesterverk til familien.

Du trenger:
  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 5 dl melk
  • 50 g smør
  • litt smør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 3 dl lettrømme
  • 500 g friske bringebær
  • melisdryss
  • Slik gjør du:

    1) Bland mel, salt og halvparten av melken til en tykk og klumpfri røre.

    2) Tilsett resten av melken og visp inn eggene.

    3) Smelt smøret, la det avkjøle og bland det i røren før du lar den svelle i 30 minutter.

    4) Smelt litt smør i en god og varm stekepanne.

    5) Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.

    6) Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

    7) Stek 10 -12 pannekaker.

    8) Visp fløte og sukker til en litt løs krem.

    9) Rør i rømme og vend forsiktig inn halvparten av bærene.

    10) Legg pannekaker, bær og krem lagvis, avslutt med bærkremen. Pynt med den siste halvparten av bærene.

Sorbet i sommersol


Alle bær er gode tilberedt som en frisk sorbet.

Du trenger:
  • yoghurt
  • bær
  • frukt
  • juice
  • urter
  • knuste isbiter
  • frosne bær
  • Slik gjør du:

    1) Vask, rens og skrell frukt og bær etter eget ønske og kjør det i en blender, med eller uten yoghurt.

    2) Ha massen i en iskremmaskin. Alternativt kan du ha den over i en form du setter direkte i fryseren, men da bør du røre i massen med jevne mellomrom, for å unngå krystaller.
Redpannekakekake-300x200 Redsmootieis-300x200

Denne saken ble første gang publisert 01/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også