Soltørrede tomater

Vask tomatene og tørk dem. Skjær dem i halve og plasser dem på en bakeplate. Strø over salt og pepper, og tørret oregano om du vil.

Sist oppdatert
Tomater
Salt
Pepper
Oliven olje
Event. Oregano, tørret

Vask tomatene og tørk dem. Skjær dem i halve og plasser dem på en bakeplate. Strø over salt og pepper, og tørret oregano om du vil. Kom litt (kun litt) olje over tomatene.

Settes midt i ovnen på 120 grader, og la dem stå til det meste av vesken har fordampet.
En god idé er å åpne ovndøren en gang i mellom, slik at dampen slippes ut.

Avkjøl tomatene og legg dem i et glass. Dekk til med oliven olje. Har du mange tørrede tomater er det mulig å fryse dem, - de er holdbare i 6 måneder. (Før de helles over med olje).

De fleste tomater kan tørkes, men de mer "kjøttfylte" sorter er best.

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også