Solskinnsboller
Med vår i lufta smaker disse bollene nydelige. Og så minner de jo litt om den varmende sola med gul vaniljekrem midt oppå. :-)
Ingredienser:
Knapt 1 kg hvetemel
12 ss sukker
3 ts kardemomme
1 1/2 ts bakepulver
100 g margarin
3 dl melk
3 dl vann
75 g gjær
Fyll:
Vaniljekrem
Melis
kokos
Smøret skal ikke smeltes, men smuldres i deigen
Kok opp vannet, bland i melken
Deigen heves i en times tid
Elt deigen godt, og trill ut til runde bolleemner
Lag en liten grop i hver bolle hvor du legger en spiseskje med vaniljekrem. (Jeg kjøper alltid ferdig, etter min erfaring blir det best - men kan gjerne lage selv)
Stekes på nederste rille i ovnen, 250 grader i 6-10 min
La bollene avkjøles litt. Bland ut melis og hell over. Strø med kokos.
Tada - nyt solen og varme solskinnsboller!
Knapt 1 kg hvetemel
12 ss sukker
3 ts kardemomme
1 1/2 ts bakepulver
100 g margarin
3 dl melk
3 dl vann
75 g gjær
Fyll:
Vaniljekrem
Melis
kokos
Smøret skal ikke smeltes, men smuldres i deigen
Kok opp vannet, bland i melken
Deigen heves i en times tid
Elt deigen godt, og trill ut til runde bolleemner
Lag en liten grop i hver bolle hvor du legger en spiseskje med vaniljekrem. (Jeg kjøper alltid ferdig, etter min erfaring blir det best - men kan gjerne lage selv)
Stekes på nederste rille i ovnen, 250 grader i 6-10 min
La bollene avkjøles litt. Bland ut melis og hell over. Strø med kokos.
Tada - nyt solen og varme solskinnsboller!
Denne saken ble første gang publisert 13/04 2004, og sist oppdatert 06/05 2017.