Smurfas pizzaruller

Rullene kan fryses inn både stekte og ustekte. Tin dem før de stekes ved 175 grader.

Sist oppdatert
Ca 4 stk

25 g gjær
2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
5 dl hvetemel

Fyll;

1/2 paprika
4 skiver salt kjøtt/evt kalkunskinke
revet ost
pizzakrydder

Slik gjør du;

1) Lag varmhevet gjærdeig på vanlig måte.
(for de som aldri har gjort det før; det tørre blandes, vann varmes til 37 gr og has i, elt deigen godt!)

2) Kjevle deigen ut til fire runde leiver, ca 18 cm diameter. La dem heve ca 30 minutter på lettmelet bakebord.

3) Skjær paprika og kjøtt i små terninger og bland med revet ost.

4) Bre fyllet på bunnene og rull sammen. Legg rullene med skjøten ned på bakepapirkledd stekeplate.

5) Stek dem midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
I varmluftsovn ved 200 grader i ca 20 minutter.

6) Server pizzarullene varme med en herlig salat av f.eks paprika, isbergsalat, mais og agurk.

TIPS: Rullene kan fryses inn både stekte og ustekte.
Tin dem før de stekes ved 175 grader.
Skal du varme dem i mikroen; tin dem først på tineprogram og varm dem så på full effekt 1-2 minutter.

Smurfa

Denne saken ble første gang publisert 13/04 2004, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også