Smoothies på moten

Smoothies er blitt trendy fordi det er sunt og godt, slukker tørsten og metter.

Publisert Oppdatert
Sommer betyr ofte kjapp og usunn mat. Samtidig gir varmen økt væskebehov. En sunn og næringsrik smoothie kan derfor være den perfekte sommerdrikken.

Trendy drikk

I det siste har vi sett bilder av Hollywoodkjendisene som slurper i seg smoothies på vei til og fra jobb, trening og byturer. Drikken er blitt så populær blant annet fordi den er sunn og god for kroppen, metter og slukker tørsten, samtidig som den gir oss næringsstoffene som vi ikke alltid er like flinke å fylle på med.

Det er en god idè å lage seg en smoothie når man kommer hjem fra trening, så enkelt som blenderen fylt med en halv banan, frosne jordbær, litt appelsinjuice - og man har en perfekt blanding man kan kose seg med!

I USA har de fleste fastfoodsjappene begynt å satse på smoothies take-away, mens vi i Norge begynner å komme etter. Nå får vi også kjøpt smoothies ferdige i butikken.

Helsunn og uskyldig

Innocent smoothies har vært solgt i utlandet en stund og har etterhvert blitt Storbritanias mest populære smoothie. Og som stjerner og kjendiser, kastet Norge seg på smoothiebølgen 1.juli. De små smoothieflaskene skal inneholde en tredjedel kilo ren frukt og gi deg to av de anbefalte fem porsjonene med frukt om dagen. Samtidig vil dette dekke hundre prosent av ditt dagsbehov for vitamin C.

- Innocents visjon er å etterlate seg verden i en bedre situasjon enn den vi fant den i. Konkret betyr det etisk og miljøvennlig drift og et årlig bidrag på ti prosent av vår profitt til humanitært arbeid. I tillegg til å lage fantastiske drikker av hundre prosent ren frukt og ingenting annet, forteller Mike Stevens, innocents Country manager i Norge i en pressemelding.

Også Tine tilbyr smoothies, både med og uten melkeprodukter. TINE Smudi Blåbær med yoghurt og TINE Smudi Bringebær med yoghurt inneholder ca 1 dl bær og 1 beger yoghurt. Dersom du vil holde deg unna melkeproduktene kan de rene fruktsmoothiene være et alternativ. Fruktsmoothiene finnes i to varianter, en rød og en gul. En TINE Smudi RØD inneholder ca. 12 jordbær, ½ banan og i underkant av 100 gram ananas. Den gule varianten inneholder ½ banan, ½ mango, fruktkjøtt av ½ pasjonsfrukt, 1,5 dl appelsinjuice og en dæsj ananasjuice.

Syns du det er mer fristende å lage smoothiene selv? Prøv disse oppskriftene!

Appelsinfersken


Ingredienser: 1 stk. banan
1 stk. fersken
1 stk. skrelt appelsin
10 blad frisk sitronmelisse
2 dl fruktyoghurt
2 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte:

Skrell banan og appelsin og skjær all frukten i biter. Kjør i hurtighakker eller i blender og server umiddelbart.

En jordbær- og pæredrøm


Ingredienser: 250 g jordbær
2 stk. moden pære
8 stk. isbiter
3 dl farris

Fremgangsmåte:

Miks frukt og isbiter først, i en hurtigmikser eller blender, og bland ut med farris til ønsket konsistens. Denne smoothien er søt og rund på smak.

Oppskriftene er hentet fra Mat.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning