Sjokoladekake

Av: Merete. Detter er ei helt utrolig enkel og god sjokoladekake. Veldig søt. Nesten som blanding av kake og varm sjokoladesaus til vaniljeisen.

Sist oppdatert
Slik gjør du

200 gr dronning kokesjokolade
200 gr melange
- Smeltes sammen på svak varme (160 - 250) til en røre.
4 egg
2 dl sukker
- Vispes til eggedosis.
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
- Bland det tørre godt.
- Tøm den smelta smør og sjokoladeblandingen over i eggedosisen og visp godt til røra er jevn.
- Ha i melblandingen og visp til en jevn og fin røre.
- Røra helles over i en smurt rundform (mellomstor).
- Stekes midt i ovnen på 250 i 10-12 min.
- Når kaka tas ut, skal den "gynge" på midten når du vugger på den.
- Den skal være bløt og rennende inni.
- Dryss på melis til pynt.
- Ettersom kaka er så bløt skal den ikke takes av forma, fjern kun sidedekslene.
- Serveres varm med vaniljeis.

NB: Kaka bør serveres varm, da den ikke blir god dagen etter, ettersom den bløte delen har tyknet. Hvis det er igjen dagen etter kan du varme den i micro for å få den myk. (Den blir bare mere stekt i ovnen)

Denne saken ble første gang publisert 22/05 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også