Ren suppenytelse
Kanskje de beste suppene vi har smakt! Oppskriftene får du her.
Suppe trenger ikke være kjedelig middagsmat! Disse tre supergode suppene passer like godt å servere til helgekosen som på hverdagsbordet.
Festlig kyllingsuppe
Til fire personer
- 1 stor løk
- 2 purre
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 2 røde chili
- Slik gjør du: Rens grønnsakene og surr dem i smør. Legg i en gryte, tilsett:
- 3 kyllingfileter
- 2 ts karri
- 2 ts paprikapulver
- 1 liter vann
- 2 hønsebuljong-terninger
- 1 boks mais
- Del kyllingfiletene i biter og stek i panne. Legg kyllingbitene i gryten med grønnsakene, dryss over krydder, og ha over resterende ingredienser. La koke noen minutter. Server med hvitløksbrød og nachochips ved siden av.
Fiskesuppe
Til åtte personer
Dette surres sammen i en gryte:- 4 ss olje
- 4 ts karri
- 4 hakkede løk
- 4 revne gulrøtter
- Ha i følgende og kok i 15 minutter:
- 4 hvitløksbåter
- 3 terninger fiskebuljong
- 2 terninger hønsebuljong
- 2 finhakka chili
- 17 dl vann
- 2 bokser hermetiske, hakkede tomater
- Alt det ovenstående kan gjøres klar dagen før. Dette skal i gryten til slutt:
- 6 dl matfløte
- 1 stor boks fersken (skjæres i biter)
- 800 g fisk (flere sorter om ønskelig)
- Alt kokes opp og trekkes til fisken er ferdig. Server med brød til.
Malaisisk rekesuppe
Til fire personer
- 1 stor løk
- 1 ss karri
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 1 grønnsaksbuljong
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks hermetiske fersken
- 1 boks reker i lake
- 1/3 l fløte
- Slik gjør du: Kutt løken i små biter og fres med karri og olivenolje sammen med hvitløk. Ha dette i en gryte og tilsett grønnsakbuljongen, ferskenkraften, rekekraften og tomatene. La det småkoke i 15 min ( eller noe lenger). Ha i fløten før servering. Legg fersken og reker på tallerkenen før suppen helles over. Serveres med brød.
Denne saken ble første gang publisert 27/07 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.