Quiz

Quiz: Hva vet du om alkohol?

Test kunnskapen din her.

Publisert Oppdatert

Julebordssesongen er i full gang, og sannsynligvis betyr det at alkoholen flommer.

Det må være helt i orden å ta seg en heidundrandes fest en gang i blant, men det er også viktig å minne seg selv om at grensesetting og måtehold kan være veldig klokt - både med tanke på hva kan kan finne på å gjøre i fylla, samt helsen dagen derpå.

Alko-fakta

Men vil du ha litt fakta å slå i bordet med på festen?

Sjekk ut dette:

  • Alkoholforbudet i USA varte i 13 år, 10 måneder, 19 dager, 17 timer og 32,5 minutter. I Norge ble brennevinsforbudet innført i 1916 og avskaffet i 1927. Fra 1917 var det også ulovlig med øl i klasse to og tre i Norge. Dette ble avskaffet i henholdsvis 1919 og 1920.
  • Ni personer ble drept av en oversvømmelse av øl i London i 1814. Øltanker som inneholdt til sammen 1.470.000 liter øl veltet, så ølet fosset gjennom gatene.
  • Oldtidens babylonere var strenge i kontrollen av øl. Hvis man brygget et dårlig øl, ble man druknet i ølet.
  • Øl inneholder et antioksidant som kan forebygge kreft. Men for å få nytte av antioksidantet, må du innta 450 liter med øl per dag.
  • Tradisjonelt er det blitt produsert vin i Frankrike, Italia, Spania, Portugal og Tyskland m.fl. innbefattet land som befant seg bak «Jernteppet». Fra 1990-tallet er disse landene i stigende grad blitt utfordret av nye vinproduserende land som Australia, Chile, Sør-Afrika og Argentina. De sistnevnte landene går under betegnelsen "Den Nye Verden". Asiatiske land som Kina begynner gradvis å gjøre seg bemerket som vinland.

(Kilde: Side2.no, wikipedia)

Les også:

Kvinner blir raskere alkoholikere enn menn

Så mye kalorier inneholder drinken din

Ett glass rødvin ødelegger treningen din

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag