Ostekringle

Denne ostekringlen smaker godt som lørdagskos, eller som en enkel lunsj til gjester. Fyllet kan byttes ut med andre igradienser om du ønsker det.

Publisert Oppdatert
(En kringle holder til 3 personer.)

Til deigen trenger du:

150 g smør
1 pk gjær
2 dl melk
400 g hvetemel
1 egg

Fyll:

1,5 dl purre
200 g ost
1 boks med kokt skinke (bog skinke)

Slik gjør du:

Lag deigen og sett den til heving, mens du kutter opp skinken i småbiter og deler purren. Kjevle ut deigen til et rektangel. Legg på fyllet, og brett deigen rundt slik at du har en avlang pølse. Bruk litt vann for å få skjøten tett, og legg skjøten ned. Legg pølsen som en hestesko.

Pensle med egg, og strø gjerne solsikkefrø på toppen.

Stekes ved 200 grader til baksten har gyllen farge.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag