Mer sex? Spis dette!

Hvis du sliter med sexlysten kan du prøve følgende matrett..

Publisert Oppdatert
 • Saken er skrevet av Matinorden.no!
 • Hvis du savner nærhet og romantikk på soverommet litt oftere enn du og din kjære klarer å prestere i dag, skal dere spise mer grønnsaker!

  Afrodisiak

  Nærmere bestemt asparges!

  Fra begynnelsen av mai til sankthans produseres det cirka 25-30 tonn asparges i Norge, hovedsakelig i Vestfold og Østfold.

  Denne grønnsakenes konge er en eldgammel kulturplante - kjent allerede for 5000-6000 år siden.

  I Norge dyrker vi kun den grønne varianten, som har fått vokse i naturlig lys, og blir skåret når den er ca. 20-25 centimeter lang. Den hvite aspargesen har vokst under voller av sandrik jord, og høstes når toppen av skuddet nettopp har kommet opp i lyset. Den er mer treaktig enn sin grønne bror, og må skrelles før den blir tilbredt. Den fiolette aspargesen blir høstet når den når 4 cm over jorden, og er fremdeles hvit på den nederste delen. Asparges er fattig på kalorier, men rik på jern, kalium og fosfor.

  I gammel norsk folkemedisin var denne stauden i liljefamilien kjent som et vanndrivende, styrkende og avslappende middel. Uttrekk kunne hjelpe mot tannverk, og den ble brukt som afrodisiakum fordi den skulle stimulere kjønnsdriften og lindre revmatiske plager.

  Tilberedning

  Asparges smaker fantastisk nesten uansett hvordan du velger å servere dem - så lenge du ikke koker eller steker dem for lenge.

  Slik gjør du:
 • Knekk av den nederste, litt treaktige delen.
 • Ha aspargesen i fosskokende vann i en vid kjele med litt salt (1 ts per liter vann) for å holde på sprøheten.
 • Kok dem fra 1,5 til 3 minutter - all etter tykkelsen.
 • Klar til å nytes!
 • Saken er skrevet av Matinorden.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning