Mat for studenten

Gode middager, raskt og enkelt.

Mat for studenten
Mat for studenten
Sist oppdatert
Studentlivet krever sitt. Lange dager på skolen med påfølgende sosiale aktiviteter og lesing gjør at det ikke alltid er like mye tid til matlaging. Men man trenger ikke å leve på knekkebrød og ferdigpizza av den grunn.

Her får du 5 oppskrifter på enkle og gode middager som selv en travel student har tid til å lage.

Frittata med peppermakrell


Porsjoner: 1

Ingredienser:
  • 100 g pasta
  • 2 ss olivenolje
  • ½ stk peppermakrell
  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 2 ss seterrømme eller lettrømme
  • 3 ss finhakket frisk gressløk

  • Slik gjør du:

    1. Kok pastaen, sil av vannet og tilsett olivenolje.

    2. Ha pastaen over i en stekepanne og stek den gyllen. Du kan også bruke rester av kokt pasta. Legg pastaen over på en tallerken.

    3. Stek omelett i en liten panne og anrett den på pastaen. Brekk biter av peppermakrell og legg dem oppå omeletten. Drypp rømme over og pynt med gressløk.



Svin tikka pita


Porsjoner: 2

Ingredienser:
  • 2 stk skinkebiff
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 stk pitabrød
  • ½ stk løk i ringer
  • 6 skiver slangeagurk
  • 2 stk salatblad
  • 4 ss Tikka Masala-saus
  • 2 ss yoghurt naturell


  • Slik gjør du:

    1. Krydre biffene og stek på middels varme i en panne, ca. 2 minutter på hver side. Varm gjerne pitabrødene litt i stekeovn eller brødrister.

    2. Bland Tikka Masala-saus og yoghurt.

    3. Legg grønnsaker og skinkebiff sammen med sausen inn i pitabrødene. Server straks.



Rask Jambalaya


Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pk chorizopølse
  • 1 pose Mexikansk tomatsuppe
  • 7 dl vann
  • 4 dl hurtigris
  • 400 g dypfryst grønnsaksblanding (amerikansk blanding)


  • Slik gjør du:

    1. Brun strimlet svinekjøtt og pølser raskt i en gryte.

    2. Tilsett suppeposen, vann, ris og grønnsaker, kok opp og skyv til side.

    3. La gryten trekke på svak varme i ca. 5 minutter



Pølser på mexicansk vis


Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 500 g chilipølse eller annen type grillpølse
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 boks salatbønner, gjerne røde
  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 1 stk rød paprika
  • 6 ss chilisaus


  • Slik gjør du:

    1. Hakk paprikaen og bland den sammen med chilisaus, mais og bønner. Husk å helle av væsken på bønner og mais.

    2. Stek eller grill pølsene i margarin/olje.

    Server med bønnesalaten og nachochips.



Nudelsuppe med kjøttboller


Porsjoner: 4

Ingredienser:
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 pk nudler
  • 1 pose wokblanding eller orientalsk råkost


  • Slik gjør du:

    1. Følg oppskriften på pakken, og kok nudlene sammen med krydderposene som følger med.

    2. Bruk en teskje og lag kjøttboller direkte fra pakken. Legg dem rett i suppa.

    3. Tilsett grønnsaksblandingen, og la suppen trekke 3-4 minutter til kjøttbollene er gjennomkokt. Strø gjerne over finhakket koriander.

    Serveres med brød.



    (Oppskriftene er hentet fra matprat.no.)



peppermakrell.250x250 svin.250x250 jambalaya.250x250 plser.250x250 nudelsuppe.250x250

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også