Lidenskapelig godt

Dette er julens største fristelser!

Lidenskapelig godt
Lidenskapelig godt
Sist oppdatert
Sjokolade er ekte nytelse! Med disse oppskriftene er du garantert lekker, søt og lidenskapelig god julekonfekt. Nyt selv, server når du får gjester, eller gi dem bort i gave! Her får du tre av våre favoritter:

Chilitrøffel

ca. 25 stk.

Ingredienser:

  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss margarin
  • 3/4 dl Demerarasukker
  • 175 g mørk sjokolade (70 % kakao)
  • 1/2 ts rød chili
  • Evt. rød chili til pynt
  • Bryt eller hakk sjokoladen i biter. Kok opp margarin, fløte, sukker og chili. Bland i sjokoladebitene og rør til det blir en jevn blanding. Avkjøl litt.

    Fyll deretter trøflene i en sprøytepose og sprøyt ut i former eller små kremmerhus. Pynt med en liten bit chili. Oppbevar chilitrøflene kjølig.


Fylte sjokolader med karamell

ca. 25 stk

Ingredienser:


  • 100 g lys sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 dl Lys Sirup
  • 1/2 dl Sukker
  • 1/2 dl Melis med sjokoladesmak
  • små folieformer
  • Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Glasér innsiden av 25 små folieformer med sjokoladen.

    Bland alle ingrediensene til karamellen i en glasskål som tåler mikrobølgeovn. Kok massen i 5 minutter ved 600 W. Rør rundt og la den koke i ytterligere 2-3 minutter. Avkjøl massen noe og fordel den i formene. Dekk med smeltet sjokolade.

    Du kan også lage karamellen i en gryte under omrøring i ca. 30 minutter.


Snøballer

ca. 30 stk.

Ingredienser:


  • 200 g smør, romtemperert
  • 3 dl Melis
  • 5 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl potetmel, kaldrørt
  • 2-4 ss dl kaldt vann
  • 200 g hvit sjokolade
  • kokosflak
  • Rør sammen smør og melis. Tilsett havregryn, potetmelet og det kalde vannet. Trill kuler og sett dem i fryseren.

    Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og deretter i kokosflak. Oppbevar kjølig.

    Oppskriftene er hentet fra Dansukker.no



ekkkkksssstra sjokosjoko sjokoskos

Denne saken ble første gang publisert 22/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også