Lekkert og godt!

Hvorfor ikke invitere vennene dine over på denne herlige sjokoladekaken?

Sist oppdatert
  • Oppskriften er hentet fra Matinorden.no!
  • Her snakker vi om sjokoladekaken for enhver smak! Sjokolade- og nøttemoussekake med bringebærgelé tilbyr deg en smaksopplevelse av de sjeldne, men den krever litt jobb!

    Her har du oppskriften på en kake til fire personer.

    Ingredienser

    Nøttebunn
  • 4 eggehviter
  • 10 g sukker Dette piskes til marengs.
  • 150 g siktet melis
  • 160 g hasselnøtter eller mandler, grovhakket i kjøkkenmaskin
  • Nøttemouse
  • 1,25 dl H-melk
  • 1,25 dl fløte
  • 90 g sukker
  • 1 vaniljestang, splitt og ta ut frøene
  • Dette blandes i en gryte og gis et oppkok.
  • 5 eggeplommer
  • 35 g maizenamel
  • Piskes sammen i en bolle.

    Bringebærgelé
  • 1 dl bringebærpuré
  • 1,5 plate gelatin, bløtes i kaldt vann, smeltes i kokende vann
  • Sjokomousse
  • 5 eggeplommer (100 g)
  • 50 g sukker
  • 50 g vann
  • 230 g sjokolade, gjerne en belgisk med 51,3 % kakao
  • Vend inn:
  • 3,6 dl fløte, pisket til krem
  • Blandingen slåes over bringebærgeleen og formen settes igjen i fryseren.

    Glasur
  • 1 dl fløte
  • 100 g mørk sjokolade


  • Tilberedning

    1. Nøttebunn: Pisk eggehvite og sukker til marengs. Melis og hakkete nøtter vendes forsiktig inn i marengsen. Ha deigen i en springform (24 cm) med bakepapir og stek den ved 160 ºC i 30-40 minutter. La bunnen bli helt kald i springformen.

    2. Nøttemousse: Den varme melkeblandingen helles i bollen mens du pisker. Slå blandingen tilbake i kjelen, og pisk kraftig mens den koker opp. Kokes i et halvt minutt. Sil blandingen og tilsett 50 g hakkete hasselnøtter nøttemoussen has på nøttebunnen og hele springformen settes i fryseren.

    3. Bringebærgelé: Gi bringebærpureen et oppkok i en gryte. Kjøl den ned og bland i gelatinet. Ha den kalde blandingen over nøttemoussen i springformen. Sett den i fryseren igjen.

    4. Sjokomousse: Alt blandes og piskes luftig over varmt vannbad. Avkjøl og tilsett: 230 g smeltet sjokolade, gjerne en belgisk med 51,3 % kakao. Minimum 50 % kakao! (Hvis du bruker vanlig kokesjokolade må du tilsette litt gelatin, ellers blir den for tung). Vend inn: 3,6 dl fløte, pisket til krem blandingen slås over bringebærgeleen og formen settes igjen i fryseren.

    5. Glasur: Gi fløten et oppkok, trekk kjelen til side og tilsett sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen smelter. Avkjøles.

    6. Ta kaken ut av fryseren. Ta av ringen, og sett kaken på en rist over en langpanne. Slå glasuren over kaken. Trekk den pent utover, og ned over sidene.

    7. Serveres med en god is eller sorbet av for eksempel bringebær eller pasjonsfrukt.

    8. Klarer du å jobbe deg gjennom denne oppskriften fortjener du hele kaken alene!

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også