Lag et fristende måltid!

Maten vi spiser skal tilfredsstille sanser som smak og lukt, og smaksopplevelsen starter med øynene!

Publisert Oppdatert
 • Saken er skrevet av Matinorden.no
 • Måltidet starter lenge før man setter gaffelen til munnen. Opplevelsen rundt, luktene og ikke minst synet av maten, kan faktisk få insulinnivået i kroppen til å stige.

  X-faktoren

  De gangene maten er presentert så vakkert at det nesten er synd å sette kloa i den, er det lettere å huske måltidet. Allerede før du har smakt, har hjernen fått et positivt forhold til måltidet som skal settes til livs.

  Så hvorfor ikke ta i bruk de samme triksene hjemme på ditt eget kjøkken? Med enkle grep kan du få fram x-faktoren i din egen rett.

  Enkelt

  Det krever ikke mye å gjøre et måltid mer estetisk. Det gode rådet med litt grønt på toppen er en klassiker som hever ethvert måltid enten det er litt karse på brødskiva, fersk basilikum på pastasausen, dill på potetene eller rouccula på ferdigpizzaen.

  Man kan også få kjøpt tyktflytende balsamicoglaze, som ofte brukes på restauranter, og enkelt lage et mønster på tallerkenen. Det samme kan man gjøre med dessert: Litt oppskåret frukt, et fantasifullt mønster med sjokoladesaus, litt melisdryss og et blad med mynte kan løfte desserten flere hakk.

  La deg inspirere!

  Det er kun fantasien som setter stopper for alt det man kan få til, og blir det en vane å tenke på presentasjonen av maten, vil det dessuten bli mer gøy å servere den.

  Enten du velger å bruke våre små tips, lar deg inspirere av de thailandske fruktutskjæringene eller legger kjøttpålegget i intrikate mønster på frokostbordet: La deg inspirere og sett ditt personlige preg på måltidet! Det er så lite som skal til.

  Prøv å lage sjokolademarshmallows med peanøtter!
 • Saken er skrevet av Matinorden.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning