Knasende sprø knekkebrød

Lag sunne knekkebrød selv. Her er noen gode oppskrifter!

Knasende sprø knekkebrød
Knasende sprø knekkebrød
Sist oppdatert
Hjemmelaget kan være bedre og sunnere enn variantene man finner i butikken. Prøv deg frem for å finne din favoritt!

Les også: 5 middager for single

Les også: 5 vegetarmiddager for kjøttetere

Les også: Drikk deg grønn


Test ut disse tre oppskriftene på hjemmelagd knekkebrød:

Lavkarbo-knekkebrød
Ingredienser:
  • 100 g sesamfrø
  • 25 g linfrø
  • 50 g malte mandler
  • 1 stor ss fiberhusk (fås kjøpt i helsekosten)
  • ¼ ts salt
  • 2 ½ dl vann
  • Slik gjør du det:
    Rør alle ingrediensene sammen i en bolle og la det svelle i 5 minutter. Tilsett mer vann hvis røren virker tørr eller lite smørevillig. Smør røren utover på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate og rut opp med et pizzahjul eller en kniv.

    Stekes midt i ovnen med varmluft ved 160 grader i 30-40 minutter. Avkjøles på rist.

    Tips: Hvis du strør 1 ts oregano over før du steker får du en god «pizzasmak».

    Grove knekkebrød
Ingredienser:
  • 3,5 dl grovt rugmel
  • 3,5 dl lettkokte havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 0,5 dl linfrø
  • 1 dl kruskakli
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • Slik gjør du det:
    Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Alt blandes sammen og strykes utover 3-4 smurte langpanner. Til å smøre bruker man cirka 1/2 ts rapsolje. Stekes først i 10 min. Kuttes deretter opp i passelige biter med en pizzakutter før de stekes videre i 20-30 minutter til de er sprø og slipper plata.

    Mimmis knekkebrød
    Ingredienser:
  • 3,5 dl sammalt rug
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kli
  • 1 dl valnøtter
  • 1 st salt
  • 1 ts honning
  • 7 dl vann
  • Slik gjør du det:
    Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Bland en teskje honning ut i vannet og hell i sammen med resten av blandingen. Bland godt. Fordel deigen utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer eller lignende. Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter. Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i cirka 15 minutter. Da får du harde, sprø knekkebrød.

    Kilder: «Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter» av Dr. Sofie Hexeberg og Gunn-Karin Sakariassen, Vektklubben.no, Tv2underholdning.no.
knekk_hoyde.280x420

Denne saken ble første gang publisert 08/06 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også