Kjærlighet fra langpanne (sjokoladekake)

Sendt inn av Texas. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, derettermelk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne,sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett;på midterste dersom du kun benytter langpannen.

Sist oppdatert
300 g meierismør
600 g farin
3,5 dl melk
4 egg
500 g mel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-4 ss kakao

Stekes på 175° i ca 30 minutter

GLASUR

300 g melis
120 g meierismør
6 ss sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, derettermelk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne,sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett;på midterste dersom du kun benytter langpannen. Avkjøl kaken noen minutter i formen, velv den overpå rist og trekk av papiret.Pisk ingrediensene til glasuren og smør den over kakennår den er helt avkjølt. Skjær i ruter. Kan gjerne fryses -kaken tiner mens kaffen trekker!

Denne saken ble første gang publisert 06/06 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også