Kirsebærlikør
Kirsebærlikør
500 g kirsebær
ca 300 g sukker
½ l 45 % sprit
8-10 nellik
1 kanelstang
Fjern stilkene og ta ut steinene av minst halvparten av bærene. (Beholder du alle steinene i, får likøren en for sterk smak av stein)
Legg bær og sukker lagvis på glass og hell spriten over.
Tilsett nellik og kanelstang.
La det stå i romtemperatur i minst 6 uker før du siler fra bærene og har likøren på en karaffel.
(Solbærlikør kan lages på samme måte)
500 g kirsebær
ca 300 g sukker
½ l 45 % sprit
8-10 nellik
1 kanelstang
Fjern stilkene og ta ut steinene av minst halvparten av bærene. (Beholder du alle steinene i, får likøren en for sterk smak av stein)
Legg bær og sukker lagvis på glass og hell spriten over.
Tilsett nellik og kanelstang.
La det stå i romtemperatur i minst 6 uker før du siler fra bærene og har likøren på en karaffel.
(Solbærlikør kan lages på samme måte)
Denne saken ble første gang publisert 12/08 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.